Fii la curent!

12 vineri ale anului

12 vineri ale anului pe care trebuie să le respecți cu sfințenie

in religie by

Dacă vrei să-ți meargă bine tot anul, să scapi de probleme, iar dorințele să ți se împlinească, trebuie să respecți cu sfințenie 12 vineri.

Se spune că cine are grijă să cinstească cum se cuvine cele 12 vineri cu mare însemnătate de peste an, va scăpa de toate relele și va avea o soartă bună și o viață îmbelșugată. Ei primesc binecuvântarea lui Dumnezeu, iar atunci când se vor duce în împărăția cerurilor nu vor cunoaște frica. Acela care va ține cele 12 vineri și se va înfrâna din a face rău, “acela va locui cu drepții întru Împărăția Cerului.”

Iată care sunt acestea cele 12 vineri ale anului pe care trebuie să le respecți cu sfințenie

Prima zi de post și de mare cinstire este vinerea de dinaintea celor 40 de mucenici, când Adam a încălcat porunca Domnului și a fost izgonit din Rai. Urmează vinerea din ajunul Bunei Vestiri, când Cain l-a ucis pe fratele său, Abel. Cea de-a treia vineri este Vinerea Mare din Săptămâna Patimilor, momentul în care Mântuitorul nostru a fost răstignit. O altă zi de vineri cu mare însemnătate este cea care precede Pogorârea Sfântului Duh. În vinerea de dinaintea nașterii Sfântului Ioan Botezătorul se crede că Ierusalimul ar fi fost robit de Caldei.

Orice creștin trebuie să postească în vinerea dinaintea sărbătorii Sfinților Apostoli Petru și Pavel pentru a fi feriți de toate nenorocirile. De asemenea, trebuie cinstită vinerea din postul Adormirii Maicii Domnului ca și tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul la comanda regelui Irod. Vinerea din ajunul Înălţării Sfintei Cruci, se spune că Dumnezeu ar fi pierdut cele 7 cetăţi ale păcatului, printre acestea fiind şi Sodoma şi Gomora, precum și vinerea de după Înălțarea Crucii, Este ziua în care Moise, cu ajutorul lui Dumnezeu, a despărțit Marea rosie cu toiagul, izbăvindu-i pe fiii lui Israel de egipteni. S-a întâmplat în al treilea ceas al zilei. 

O însemnătate cu totul aparte o are vinerea din ajunul Sfântului Andrei, când proorocul Ieremia a fost dus de îngeri între doi munți și lăsat până va veni Iisus a doua oară. O altă vineri care trebuie ținută este prima de după celebrarea Nașterii Domnului.

Felicia Iederă

Latest from religie

Go to Top