Stay tuned

9 trucuri, ale magazinului Zara, care te fac să cumperi mereu ceva

in Știri by

Zara este cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume. Fondatorul imperiului, Amancio Ortega, a început cu un magazin care a vândut copii ieftine ale articolelor de designer.

Și astăzi cifra de afaceri anuală a companiei este de miliarde de dolari.

Te-ai gandit ce îi face pe oameni să cumpere haine, de la acest brand, din nou si din nou?

Noi am analizat strategia de marketing a acestui brand și am găsit mai multe trucuri prin care te fac să cumperi mai mult.

1. Cele mai scumpe lucruri se află la intrare

În magazine, hainele sunt așezate în funcție de preț. La intrare găsești cele mai scumpe lucruri, în speranța că te vei îndrăgosti de ele, la prima vedere. Zara se bazează pe comportamentul nostru impulsiv: ai văzut – ai vrut – ai cumpărat.

Pentru cumpărătorii care caută ceva mai ieftin, hainele sunt în partea din spate a magazinului.

2. Îmbrăcămintea și încălțămintea sunt amplasate în mod special, la grămadă

În magazinele Zara nu există departamente, în sensul tradițional al cuvântului. Pantofi, genți și accesorii, toate în aceeași cameră. Nu trebuie să te gândești tu cum să te asortezi, căci designerii magazinelor au creat ceva pentru tine.

Desigur, o astfel de capsularitate este convenabilă: economisește timp și ajută la navigarea în marea tendințelor.

Dar acest lucru este și un truc: logica cumpărătorului este oprită, pentru că totul a fost decis pentru tine. Rămâne doar să plătești.

3. Zara nu își face reclamă

Zara cheltuiește un profit nesemnificativ de 0,3% pentru publicitate: brandul nu spune, în principiu, cât de la modă sunt hainele sale. Totuși, aceasta nu este o omisiune a comercianților companiei, ci o strategie ideală de a-ți goli buzunarele.

Zara își investește banii în cataloage și … cumpărătorului i se creează un sentiment de exclusivitate. Calitatea îmbrăcămintei vorbește de la sine și nu are nevoie de publicitate.

La urma urmei, Balenciaga și Versace, de asemenea, nu își fac reclamă la televizor, dar oamenii știu că hainele sale sunt de o clasă premium.

Același truc îl folosește și Zara: vei veni la magazin pentru a cumpăra ceva pe care colegul / prietena / vecinul nu îl are.

Desigur, această exclusivitate este imaginară, Zara se joacă doar cu nevoile oamenilor de a cumpăra ceva special, iar pe cumpărători nu-i deranjează.

4. Brandul te afectează subconștient: te face să te simți parte din elită

Zara nu și-ar deschide niciodată magazinul lângă alte magazine ieftine.

Advertisement

Marca monitorizează meticulos locația buticurilor sale. Punctele de vânzare sunt deschise numai în centre comerciale mari sau pe străzile principale ale orașelor mari.

Aruncă o privire mai atentă: există aproape întotdeauna un magazin de elită alături de Zara.

Hainele sunt, desigur, elegante și frumoase, foarte scumpe. Un alt lucru Zara este în vecinătate cu buticuri la modă ca și cum ar spune cumpărătorului: “Hainele noastre sunt, de asemenea, elegante”.

Dar prețurile sunt mai mici.

Cu alte cuvinte, Zara ne face să ne simțim la fel de eleganți ca și oamenii care dau o avere pe haine.

Apropo, Kate Middleton a ajutat brandul să devină un pic mai aristocratic.

Ducesa este un vechi fan al lui Zara: în a doua zi, după nuntă, Kate purta o rochie albastră, simplă, a acestui brand și, desigur, ea a fost imediat cumpărată din magazine.

5. Zara lansează mai multe colecții noi pe sezon

Peste 400 de designeri lucrează la noi colecții.

Strategia Zara – modă rapidă, perisabilă. Marca ne-a schimbat atitudinea față de haine. Nu există nimic special la cumpărături : cumperi haine și apoi scapi de ele, așa cum faci cu pâinea învechită.

În timp ce alte mărci încearcă să ghicească tendințele anotimpurilor viitoare, Zara are timp să lanseze mai multe colecții noi. La fiecare cateva luni, aceste tendinte se schimba.

Advertisement

6. Poți găsi haine pe care ți le dorești, în alte colțuri ale lumii

Hainele Zara „călătoresc” mai des decât oamenii. Și toate astea pentru că lucrurile care nu sunt vândute într-un magazin, vor fi transportate în altul.

Fuste, pantaloni si camasi, călătoresc cu usurinta in toata lumea: hainele din Europa pot fi găsite pe rafturile rusesti, de exemplu.

Dar dacă modelul este complet nereușit, atunci acesta este reciclat.

7. Brandul creează o lipsă artificială, astfel încât să nu pleci fără să cumperi

Zara creează deficiență artificială. Asta înseamnă că jacheta pe care ai privit-o în magazin acum 10 zile, poate să dispară de pe rafturi și să nu mai apară.

Apoi, brusc, o vezi on-line și o cumperi imediat. Cumpărăturile impulsive sunt benefice pentru vânzător, dar dezastruoase pentru cumpărător. În cele din urmă, majoritatea dintre noi începem să regretăm banii pierduți.

8. Vânzările se desfășoară în conformitate cu o schemă specială

Înainte de începerea sezonului de vânzări (de obicei iulie, august, decembrie, ianuarie, februarie), Zara încearcă să vândă cât mai multe lucruri la un preț redus.

Magazinul se umple cu haine din colecțiile anterioare și este destul de greu să găsești modele mai noi.

Etichetele de identificare sunt atârnate pe hainele din noile colecții, iar restul sortimentelor sunt haine “vechi”.

Consultanții magazinului Zara nu recomandă să cumperi articole din colecțiile anterioare, chiar înainte de vânzare.

9. Zara are magazine secrete care nu vor avea niciodată cumpărători

Zara are magazine pe care cumpărătorii nu le știu. Acestea sunt ascunse în inima sediului spaniol al mărcii.

Dacă ai vizitat Zara, în diferite țări, ai observat probabil că interiorul este la fel.

O echipă de 30 de arhitecți se gândește la toate lucrurile mici: culoarea becurilor și chiar textura podelei, care va influența pozitiv cumpărătorii.

În magazinele de testare, se selectează experimental înălțimea umerilor, creșterea manechinelor și amplasarea birourilor de numerar.

Totul pentru a te relaxa și a face mai multe cumpărături.

Tags:

Latest from Știri

Go to Top