Fii la curent!

A apărut Casa Prispă, care nu are nevoie nici de gaze, nici de curent electric

in Știri by

O echipă de arhitecți români se bucură de un nou concept în construcții: o minunată casă, care nu are nevoie de curent electric sau de gaze, care poartă și un nume sugestiv: Casa Prispă.

Proiect pilot

În acest moment este vorba de un proiect pilot al acestei incredibile case care ar putea revoluționa piața românească. Interesant este faptul că materialul de bază este lemnul, iar pentru finisarea pe interior a pereților a fost ales lutul.

Totodată, pe acoperișul metallic al casei este montat un sistem fotovoltaic complex. Partea nordică a fost realizată în așa fel încât să protejeze clădirea în fața condițiilor meteorologice dure, iar în partea de sud au fost puse ferestre de dimensiuni mari și uși glisante.

De asemenea, în partea de est și vest au fost puse ferestre speciale, pentru ca lumina naturală să poată pătrunde dar în același timp să fie evitată căldura și efectul de seră. De asemenea, luminate natural sunt și locul de luat masa, bucătăria, baia, dormitorul, zona de studiu, supanta și livingul. Se estimează că versiunea industrializată va costa în jur de 90.000 euro, dar prețurile pot scădea dacă va avea success până la 70.000 de euro.

Felicia Iederă

Tags:

Latest from Știri

Go to Top