Fii la curent!

acatist

ACATISTUL Schimbarii La Fata a Domnului nostru Iisus Hristos. Rosteste-l Azi!

in religie by

In fiecare an, la 6 august, romanii sarbatoresc un praznic important pentru credinta ortodoxa: Schimbarea la Fata a lui Iisus Hristos, unul dintre cele 12 praznice imparatesti.

Se spune despre aceasta zi ca este hotar pentru vara si este privita ca inceputul toamnei. Sarbatoarea mai poarta numele de Obrejenie, denumire slava care inseamna transformare, schimbare.

In aceasta zi se citeste Acatistul Schimbarii la Fata a lui Iisus Hristos.

Troparul Schimbarii la Fata a Domnului nostru Iisus Hristos, glasul al 7-lea:

Schimbatu-Te-ai la Fata in munte, Hristoase Dumnezeule, aratandu-le ucenicilor Tai slava Ta, pe cat li se putea. Straluceste si noua, pacatosilor, lumina Ta cea pururea fiitoare, pentru rugaciunile Nascatoarei de Dumnezeu, Datatorule de lumina, slava Tie.

Acatistul Schimbarii la Fata. Condacul 1

Alesule Voievod si Imparat al slavei, pe Tine, Facatorul cerului si al pamantului, vazandu-Te pe muntele Taborului, schimbandu-Te la Fata intru slava, toata zidirea s-a mirat, cerurile s-au cutremurat si toti pamantenii s-au bucurat, iar noi, nevrednicii, aducandu-Ti pentru Schimbarea Ta la Fata inchinare de multumire, impreuna cu Petru din suflet Iti cantam: Iisuse, Dumnezeul cel Preavesnic, bine este noua sa fim totdeauna sub acoperamantul harului Tau!

Latest from religie

Go to Top