Fii la curent!

Aceasta este casa unui român ridicată din lăzi pline cu sticle!

in Știri by

Despre cât de inventivi pot fi românii, s-ar putea scrie mii de articole, însă în topul celor cu idei năstrușnice se numără Vasile Piscureanu din comuna Jupânești, Gorj care și-a construit o casă din… lăzi pline cu sticle.

Materialul folosit e mai rezistent decât cărămida

În vârstă de 63 de ani, Vasile Piscureanu a reușit să îi lase fără cuvinte pe toți după ce a realizat o casă din lăzi pline cu sticle, despre care spune că sunt de câteva ori mai rezistente decât cărămida. Și ca totul să fie ca la carte, casa sa are și etaj, dar și o terasă mică, unde acesta se relazează pe timpul verii, alături de familie.

Cum a reușit Vasile această performanță?

A zidit lăzile cu ciment, mărturind că sticlele conferă casei rezistență iar lăzile le-a folosit în loc de cofraj. Dar asta nu e tot, pentru că tot Vasile a mai zidit în curtea casei sale și o clădire în formă de ploscă, unde a făcut chiar și sobă unde se încălzește iarna.

Acesta a început să facă aceste construcții cu totul ieșite din comun acum 20 de ani, ca o consolare după ce a fost părăsit de soție. Dar bărbatul nu vrea să se oprească aici, pentru că mai are o mare dorință: să facă o afumătoare tot din sticle bineînțeles și un beci ascuns, asemănător cu peștera lui Ali Baba, iar la intrarea în casă o poartă tot din sticle, care să semene cu Poarta Sărutului.

Felicia Iederă

Loading...

Latest from Știri

Go to Top