Fii la curent!

Aici nu ai cum sa ajungi! Acestea sunt cele 5 locuri din lume în care nimeni nu are acces.

in Știri by

Aici nu ai cum sa ajungi, indiferent cine esti.

Dam bani grei pe vacante exotice, ne bucuram de tehnologii care mai de care mai performante.

Totusi, aceste mistere sunt de neatins, scrie infostiri.net.

1.Clubul 33

De Disneyland ai auzit cu siguranta! Totusi, putini stiu ca in incinta celebrului parc de distractii exista o camera secreta, camera 33. Walt Disney si-a dorit un loc special unde sa isi poate desfasura intalnirile cu oaspetii sau chiar sponsorii. Asa a luat nastere in anul 1967 camera 33, fiind denumita „Clubul Exclusivist”. Intrarea se facea doar pe baza unei legitimatii. Misterul? In iunie 2007 s-a descoperit o lista veche de 14 ani cu cei care doreau sa devina membri. Astfel ca nimeni nu mai are in prezent acces in clubul lui Walt Disney. Ai tu cumva o legitimatie in plus?

2. Moscova, metroul 2

Pe langa faptul ca este o putere militara de top, Rusia are un sistem secret de linii de metrou. Printre acestea se numara si Metroul nr. 2. A fost construit la ordinele lui Stalin, si se zvoneste ca ar fi mai lung decat metroul public din Moscova si ca ar face legatura intre Kremlin si cartierul Serviciului General de Securitate. Desi nu exista o dovada oficiala, in 1994 mai multi muncitori spun ca au gasit accidental urme ale Metroului 2.

3. Mount Weather

Mount Weather este de fapt un oras subteran. Acesta e localizat la 74 de km de Whashington DC si se presupune ca sub pamant s-ar fi construit strazi, cafenele, spitale, cladiri de birouri, un lac cu apa proaspata din izvoarele subterane si chiar un sistem de televiziune. Toate acestea fiind controlate de Agentia Federala a Managementului de Urgenta. In caz de razboi, aici se vor refugia presedintele, cabinetul sau si restul Biroului Executiv.

4. Menwith Hill

Aici este cheia retelei mondiale de supraveghere electronica si spargerea codurilor secrete. Mai exact, ceea ce se numeste „hacking”. Este un loc aflat sub administratia Fortelor Aeriene Britanice si este cea mai mare statie de monitorizare electronica din lume. Cine se bucura de ea? Regatul Unit al Marii Britanii si Statele Unite.

5. Pivnita in care se afla reteta Coca-Cola

Reteta Coca-Cola este probabil cea mai bine pazita reteta din lume. In anul 1919 reteta a fost ascunsa intr-un seif, iar de atunci este pazita mai ceva ca un sef de stat. Initial, bautura continea o cantitate insemnata de cocaina. La inceputul secolului trecut, alcaloidul a fost eliminat, frunzele de coca fiind pastrate doar pentru aroma, iar cofeina a devenit stimulentul principal.

Latest from Știri

Go to Top