Fii la curent!

Alegeți verdețuri congelate, nu uscate și deshidratate

in Sfaturi by

Ce spuneți de o ciorbiță cu cele mai bune verdețuri congelate, când afară e iarnă? Alegeți verdețuri congelate. Nu e o poveste frumoasă, ci un lucru pe care îl puteți trăi. Asta dacă veți învăța cum să congelați corect verdețurile. Iată ce aveți de făcut.

Puneți în cutiile pentru cuburi de gheață

Printre cele mai bune verdețuri care se pot congela pentru iarnă se numără pătrunjelul, mărarul, leușteanul, coriandru, cimbru, busuioc, ceapă verde, dar și mentă sau rozmarin.

Pentru început, trebuie să spălați bine verdețurile cu apă rece, apoi să le tamponați cu șervețele de hârtie, ca să nu mai aibă nici o picătură deapă. Tăiați codițele dure și păstrați doar frunzele sau crenguțele tinere și fragede. Frunzele le puteți tăia mărunt, apoi le puteți pune în punguțe mici și așeza în congelator. De asemenea, puteți pune verdețurile în cutiile pe care de obicei le folosiți pentru cuburile de gheață. În afară de mentă, dacă doriți, puteți congela verdețurile în ulei floarea soarelui sau de măsline, pentru că se păstrează foarte bine și culoarea.

Felicia Iederă

Loading...

Latest from Sfaturi

Go to Top