Alertă meteo pentru noaptea de Înviere. Ploi torenţiale, vijelii şi grindină în toată ţara

in Meteo by

Administratia Nationala de Meteorologie a emis un cod galben de vreme rea pentru jumatate de tara, valabila de maine, de la ora 15.00, pana duminica, ora 4.00. De asemenea, de sambata, ora 12.00, pana duminica seara, in majoritatea regiunilor este valabila o informare meteo de instabilitate atmosferica.

Astfel, potrivit ANM, in intervalul 27 aprilie, ora 15.00 – 28 aprilie, ora 4.00, in jumatate de tara este cod galben de instabilitate atmosferica accentuata, cantitati de apa insemnate.

In dupa-amiaza zilei de sambata (27 aprilie) si pe parcursul noptii de sambata spre duminica (27/28 aprilie), temporar instabilitatea atmosferica va fi accentuata in zonele de munte, Oltenia, Transilvania, Maramures si nordul Crisanei, scrie fabricatinromania.info

Vor fi averse cu caracter torential, frecvente descarcari electrice, vijelii si caderi de grindina.

In intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 25…30 l/mp si punctiform 35…40 l/mp.

Ploi, grindina si vijelii in aproape toata tara

Meteorologii ANM au emis si o informare de vreme rea, valabila in toata tara, in intervalul 27 aprilie, ora 12.00 – 28 aprilie, ora 18.00.

Fenomene vizate: manifestari de instabilitate atmosferica

In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a tarii vor fi perioade cu instabilitate atmosferica ce se va manifesta prin averse cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si pe suprafete mici caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi, in perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente in dupa-amiaza zilei de sambata (27 aprilie) si pe parcursul noptii de sambata spre duminica (27/28 aprilie) in jumatatea de vest a tarii si pe arii mai restranse in celelalte regiuni, iar duminica (28 aprilie), local, cu precadere la deal si la munte, precum si in regiunile nordice, nord-estice si centrale, potrivit ANM.