Fii la curent!

Arhid. Mihail: “Am fost un talent în fotbal, dar Dumnezeu a avut o altă lucrare cu mine”

in Știri by

Arhidiaconul Mihail B. marturiseste intr-un interviu acordat pentru Evenimentul Zilei, ca a fost talentat la fotbal si pasionat de acest sport, dar a ales sa urmeze chemarea lui Dumnezeu catre Biserica si arta.

„Eram un copil de maidan care juca fotbal. Parintii mei chiar erau foarte suparati pe acest lucru – ca jucam fotbal. Am fost la cateva echipe – mi-a placut si imi place acest sport. Eu zic ca am fost un talent in fotbal, dar Dumnezeu a avut o alta lucrare cu mine. Am schimbat macazul foarte brusc catre biserica, catre arta”, a spus fondatorul Grupului Psaltic Tronos, scrie basilica.ro.

Desi a „schimbat brusc macazul”, vocatia de protopsalt a Parintelui Mihail nu este totusi intamplatoare. Tatal sau a fost cantaret bisericesc si practica aceasta profesie in timpul liber.

„Mi-a insuflat astfel acest dar, iar in 1997 am ajuns la Catedrala Patriarhala. Am adunat in jurul meu niste baieti si am inceput sa ii formez”, evoca Arhid. Mihail B., amintind ca denumirea Grupului Tronos vine de la Tronurile ceresti si a fost oferita de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel.

Parintele arhidiacon vorbeste in interviu despre modul in care lucreaza cu oamenii si ce este mai important pentru a canta Domnului.

„Cel mai greu in viata este sa lucrezi cu oamenii”, subliniaza protopsaltul referitor la formarea Grupului Tronos.

„Imi doresc ca noii membri sa fie oameni, iar de muzica ma ocup eu ulterior. De asemenea, tin cont si de moralitatea din randul psaltilor. Cel mai greu in viata este sa lucrezi cu oamenii. Sa slefuiesti un suflet. Poti face ziduri, dar sa slefuiesti un suflet nu este la orice pas”.

Dirijorul Tronos ofera si unele sfaturi viitorilor psalti.

„Daca vor sa vina sa cante pentru a se simti bine, sa o faca. Dar nu va tine mult. Daca vor sa transmita si altora din jurul lor, atunci o vor face cu mai mare interes si bucurie. Chiar imi doresc sa vina mai multi psalti catre biserica si nu va dati seama cate frumuseti are biserica, cate trairi si cate nuante. Trebuie doar sa le caute”.

„Imi doresc ca toti oamenii din corul Tronos sa daruiasca celorlati din jur: un zambet, o vorba, o strangere de mana. Un om al bisericii poate darui dragoste in mai multe chipuri si forme”.

Tags:

Latest from Știri

Go to Top