Fii la curent!

Așa se face o ciorbă rădăuțeană ca ”la carte”…

in Rețete by

V-ați săturat de ciorbele clasice și simțiți că e momentul să aveți pe masă altceva? Iată adevărata rețetă a unei ciorbițe rădăuțene pe care o veți repeta mereu.

Mod de preparare

Pentru a obține această minunată ciorbă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 700 g pulpe și piept de pui, 1 rădăcină de pătrunjel, 100 g rădăcină de țelină, 1 păstârnac, 2-3 morcovi medii, 1 praz mediu (doar partea albă), 4-5 căței de usturoi, 2 gălbenușuri, 250 ml smântână fermentată, 50 ml oțet, 3 l apă, sare, pătrunjel.

Spălați bine carnea și fierbeți bucățile în trei litri de apă. După 15 minute de când începe să clocotească, adăugați țelina, morcovii, păstârnacul, partea albă a prazului taiată în bucăti de 3-4 cm.

Acoperiți oala cu un capac și lăsați până ce observați că se desprinde carnea de pe oase. Dați la o parte pielea și tăiați carnea în șuvițe subțiri. Tăiați morcovii, țelina și pastarnacul în pătrațele mici, iar prazul îl aruncați.

Puneți din nou ciorba în oală, adăugați carnea și legumele și mai dați într-un clocot. Într-un castron, amestecați gălbenușurile cu smântâna și un poloni de supă fierbinte, apoi adăugați amestecu în oală. La final adăugați usturoiul, oțetul și pătrunjelul proaspăt tocat.

Felicia Iederă

Latest from Rețete

Go to Top