Pentru că vremea de afară ne îmbie la o țuică fiartă sau un vin fiert, vă oferim cea mai bună rețetă din câte există. În plus, aflați și care sunt beneficiile consumului acestui… medicament de sezon.
Mod de preparare
Pentru a pregăti o țuică fiartă care să vă meargă la suflet, aveți nevoie de piper, zahăr, miere, cuișoare și scorțișoară. Există două metode prin care puteți obține preparatul mult dorit. Potrivit primei metode, puneți zahăr în ibric și topiți până obțineți zahăr ars, apoi turnați cantitatea de țuică dorită, lăsați să fiarbă și veți vedea că va avea o culoare maronie și un gust excepțional.
Dacă alegeți cea de-a doua metodă, amestecați zahărul sau mierea cu piper, cuișoare, scorțișoară, turnați în țuică și lăsați vasul pe foc până dă în clocot. Veți avea o țuică aromată, tocmai bună de băut.
Atenție!
Țuica fiartă se bea în cantități mici, de 20-150 ml, înainte de masa de prânz sau dacă urmează să consumați alimente sărate și grase.
Scade riscul de a face pneumonie
Potrivit specialiștilor, țuica fiartă are excepționale proprietăți de vindecare a multor afecțiuni, precum gripa și răcelile de sezon. Prin fierbere, vaporia calzi de alcool ajută la dilatarea vaselor capilare și deci la oxigenarea sângelui. De asemenea, consumul de țuică fiartă scade riscul de a face pneumonie.
Felicia Iederă