Fii la curent!

Avertizare de la ANM: ce se întâmplă cu vremea începând de luni! Toată țara va fi afectată de un fenomen meteo anormal

in Meteo by

Administratia Nationala de Meteorologie avertizeaza ca vremea va suferi o racire semnificativa incepand de maine.

Potrivit directorului ANM, Elena Mateescu, Romania va fi lovita de un front de aer polar care va face ca temperaturile sa fie cu pana la 10 grade mai scazute decat in mod normal, scrie kanald.ro

“Daca sambata si duminica sunt maxime de 11 – 27 grade la nivelul tarii, marti si miercuri vor fi cel mult 18 grade, cu 14- 15 grade in Bucuresti”, a declarat Elena Mateescu.

Racirea vremii va tine pana in data de 13 mai, iar in toata aceasta perioada temperaturile vor fi cu mult sub normalul perioadei.

Elena Mateescu a avertizat si ca numarul avertizarilor de vreme severa a crescut substantial fata de anul trecut, semn ca schimbarile climatice sunt reale.

“Concluzia este ca, daca in 2011 ANM a emis 1744 de mesaje de vreme severa imediata, in 2018 – 5765, in primele patru luni ale lui 2019 avem deja 1038 de avertizari, fata de perioada similara a anului anterior, cand au fost emise 880.

“Constatam o incalzire medie la nivelul perioadei climatice actuale de referinta cu 0,5 grade, fata de perioada anterioara 1961 – 1990, dar verile vor fi mai calduroase cu un grad”, a explicat Elena Mateescu.

Latest from Meteo

Go to Top