Fii la curent!

Azi, 16 februarie sărbătorim pe Sfinții mucenici Pamfil și Valentin. Ce rugăciune este bine să citim azi pentru îndepărtarea releleor!

in religie by

În fiecare an, în data de 16 februarie, întreaga creștinătate cinstește pe Sfinții mucenici Pamfil și Valentin. Tot azi, este bine să citim o rugăciune în cinstea lor pentru a fi feriți de tot răul ce ne înconjoară.

Iată mai jos și textul rugăciunii!

”O, Sfintilor mucenici Pamfil și Valentin, cei ce sunteti nebiruiti aparatori ai crestinilor, cu zidurile rugaciunilor voastre oprind toate loviturile vrajmasilor nostri nevazuti, dati-ne noua mana de ajutor ca sa ne ridicam din groapa patimilor.

Sub aripile rugaciunilor voastre ne ocrotiti pe noi, cei ce alergam la mijlocirea voastra si indreptati pasii gandurilor noastre pe caile intelepciunii, ca impreuna cu voi sa aducem Treimii Celei de viata Facatoare cantarea cea intreit sfanta ca pe o jertfa a nimicniciei noastre.

Mijlociti pentru noi adapare din izvoarele pocaintei si din raurile gandurilor smerite, ca trecand fara tulburare marea acestei vieti sa aducem Ziditorului lauda, iar voi multumirea cuvenita: Slava Ţie, Stapane Preasfinte, Cel Ce ne trimiti noua ocrotitori pe ingerii Tai, ca sa starpeasca neghinele patimilor si sa sadeasca in inimile noastre florile gandurilor luminate !

Acum si purururea si in vecii vecilor,

Amin!”

Latest from religie

Go to Top