Blestemul lui Tutankamon a speriat omenirea

in Știri by

Sunt adevărate blestemele? Au acestea puterea să schimbe destinul unei persoane sau sunt doar niște cuvinte rostite la supărare? Chiar dacă originea afuriselilor pare pierdută în negura timpului, au existat blesteme extrem de puternice care au rămas și acum în istorie.

Faraonului Tutankamon nu-i place să fie… vizitat

Se pare că primul care a îndrăznit să folosească blestemele a fost însuși Domnul supărat pe șarpe pentru că a îndemnat-o pe Eva să cadă în păcat. De atunci, blestemele parcă nu se mai opresc… Potrivit specialiștilor, cel mai puternic dintre acestea ar fi cel de mamă care se crede că-l urmărește pe cel afurisit toată viața, iar legătura de sânge dintre cei doi îl face imposibil de alungat. Nici cu blestemul nu e de joacă.  Dimpotrivă, acesta îl poate distruge pe vinovat care nu-și va găsi liniștea.

Printre blestemele care au uimit omenirea se numără cel al lui Tutankamon: Moartea va atinge cu aripile ei pe cel care îl va tulbura pe faraon. Aceste cuvinte, descoperite în mormântul faraonului au avut de-a lungul vremii efecte devastatoare asupra oricărui curios care a intrat în locul unde Tutankamon își doarme somnul de veci. Și nu puțini au fost cei care au trecut la cele veșnice. Există totuși și o altă ipoteză a unor oameni de știință care afirmă că de vină pentru trecerea în neființă a curioșilor care „l-au deranjat” pe faraon ar fi o ciupercă ai cărei spori, odată ce ajung în plămâni, provoacă leziuni groaznice, halucinații și într-un final moartea. Dar oare acesta este purul adevăr?

Felicia Iederă

Loading...