Bobiţă, din Las Fiertbinți condamnă superficialitatea de sărbători: „Ce e, mă, Crăciunul pentru voi? O ceafă de porc?“

in Știri by

Bobita, personaj interpretat de actorul Mihai Bobonete, a livrat un monolog exceptional in episodul special „Las Fierbinti“, difuzat de Pro TV in seara de Ajun.

In contextul pestei porcine care a lasat sute de romani fara porci de Craciun, Bobita i-a certat pe satenii superficiali si i-a facut sa inteleaga ca sarbatorile de iarna inseamna mult mai mult decat bucatele pe care le punem pe masa, scrie adevarul.ro.
„Asta e un regret al meu, ca poat… In deja traditionalul episod de Craciun „Las Fierbinti“, satenii se pregatesc pentru sarbatorile de iarna, insa pentru multi magia a disparut odata cu pesta porcina care i-a lasat fara bucate, o realitate a Romaniei anului 2018.

Bobita va simti oportunitatea unei noi afaceri si le va vinde carne de oaie fierbintenilor, pretinzand ca e de porc. Si cum minciuna lui va fi repede descoperita, satenii vor face o adevarata revolutie, acuzandu-l ca le-a stricat Craciunul. In replica, Bobita ii cearta si livreaza un monolog puternic, evidentiind, de fapt, mentalitatea gresita a unora in ceea ce priveste Craciunul, care ar trebui sa fie mai mult despre familie si cei dragi, si mai putin despre mancare.

Redam monologul lui Bobita integral:

„Ce v-am stricat eu, ma? V-am stricat Craciunul? Pai nu era Craciunul stricat dinainte? Am venit eu, ba, si v-am lasat fara carnati si fara caltabos? Am venit eu la careva dintre voi asta-vara sa va iau porcul din cotete, ma? Am stricat? Eu am vrut sa repar, ba! Care a zis, ma, sa-mi fie rusine? De ce sa-mi fie rusine, ma? Sa-mi fie rusine ca ce? Ca am vrut sa va pun pe masa de Craciun o bucata de carne? D-aia sa-mi fie mie rusine? Pai voi nu va ganditi, ma, ca sunt unii care nici fasole n-au sa puna pe masa de Craciun, ma, si nu mai zic nimic.

Eu ca am vrut sa va pun o bucata de carne, ati strambat din nas, ba, va pute! Va pute ca e oaie, ca nu e porc, aia va intereseaza pe voi, nu ca am vrut sa va fac un bine de Craciun.

M-ai colindat si cand m-ai colindat, ce-ai zis pe gura aia? Ai fost atent sa vezi ce zice colindul ala, ma? Ce zice colindul ala, ca e bine cine l-a scris!

Ca zice asa: ca boierii a plecat la vanatoare sa vaneze caprioare, da’ n-a vanat caprioare, a vanat un iepuras, ba, si nu s-a suparat nimeni. Nu s-a suparat nimeni!

Ca asa e in viata, ma!

Cateodata ai mai mult, cateodata ai mai putin, da’ aia e, tre’ sa fii fericit tot timpul ca e Craciunul. Aia e important, ba! Ca aia, boieri fiind, ce-a facut? A mancat fiecare din iepurasul ala cat a prins acolo, o bucatica. Si nu s-a suparat, ba, niciunul.

V-ati suparat voi, ma, boierii nu s-au suparat, v-ati suparat voi! Am vrut sa va ajut, sa va pun ceva in fata, sa nu stati de Craciun cu strachina goala pe masa, in fata copiilor. Asta am vrut sa fac. Ati sarit repede sa dati cu pietre. Ca sa-mi fie mie rusine. De ce sa-mi fie mie rusine, ma? Eu am? Ala are? Tu ai? N-are, ma, nimeni, ca asa a fost si n-avem! Si-acum ce sa fac?

Nu mai e Craciun ca n-am eu porc? Uite, ma, ca nu vreau! Vreau sa fie Craciun si fara porc! Ca pentru mine asta e important: sa fie Craciun. Ce e, ma, Craciunul pentru voi? O ceafa de porc? Decat asta a mai ramas? Ba, Craciunul e Craciun, ma! De Craciun stai la masa cu o lumanare aprinsa, cu ai dragi pe langa tine, cu copiii fericiti ca e Craciunul, cu ma-ta, cu tac-tu, cu ai batrani, cu totii. Aia e, ba, Craciunul, sa te gandesti ca esti sanatos si ca te-a tinut Dumnezeu sanatos si la anu’ sa fii la fel de Craciun, tot sanatos. Aia e important, ba, sa te gandesti cu bine, despre bine, si la unul si la alalalt“.

A devenit deja o traditie ca Pro TV sa difuzeze episoade speciale „Las Fiebinti“ prin care sa marcheze zile importante pentru romani si tot o traditie sunt si discursurile virale de exceptie prin care personajele fac trimiteri la problemele cu care se confrunta tara noastra.

Amintim aici monologul dureros despre invatamantul romanesc livrat de regretata Stela Popescu, radiografia dura a societatii si revolta Aspirinei, jucata de Mirela Oprisor, fata de politicienii care fura, precum si poezia lui Celentano (Adrian Vancica) de 1 Decembrie 2016.