Stay tuned

Borș de urzici perfect pentru Postul Paștelui. Rețeta

in Rețete by

Există oare ceva mai bun la început de primăvară ca o porție de urzici? Cu siguranță nu, vor spune iubitorii de trufandale. Și pentru că tot suntem în sfântul Post al Paștelui, iată o rețetă cu un gust desăvârșit. Este vorba de celebrul borș de urzici, care vor fi pe placul tuturor.

Borş de urzici

Pentru a pregăti un borș delicios de urzici, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 15-20 de grămăjoare de urzici, o legătură de ceapă verde, o ceapă uscată, doi morcovi, un păstârnac, o ţelină mică, doi căţei de usturoi, doi cartofi, un litru de borş, două linguri de ulei, sare.

Tăiați mărunt ceapa, morcovii, păstârnacul şi ţelina şi puneți totul să se călească, în ulei. Ulterior adăugați ceapa verde tocată, trei căni de apă şi cartofii tăiaţi bucăţele şi lăsați să fiarbă. Urzicile se spală foarte bine și se rup în bucăţi mari.

Se pun la călit în puţin ulei şi se adaugă usturoiul tăiat mărunt. Când observați că legumele au fiert, răsturnați urzicile în oală şi lăsați să mai fiarbă. La final, se pune borşul clocotit şi se potriveşte de sare.

Felicia Iederă

Latest from Rețete

Go to Top