Fii la curent!

Brașovul interzice utilizarea farfuriilor și tacâmurilor de plastic la festivaluri și târguri începând cu 1 octombrie. Scripcaru recomandă farfuriile din tărâțe

in Știri by

Folosirea farfuriilor, paharelor si tacamurilor de plastic la evenimentele organizate pe domeniul public al municipiului Brasov ar putea fi interzisa. Conform unui proiect de hotarare pentru modficarea HCL nr. 201/2006, privind aprobarea procedurii de utilizare temporara a locurilor publice apartinand domeniului public al municipiului Brasov, incepand cu data de 1 octombrie, in cadrul evenimentelor cum ar fi targuri, festivaluri, concerte etc. se va utiliza vesela (farfurii, tacamuri, pahare, etc.) din materiale biodegradabile si compostabile, certificate conform EN/3432.

In cazul nerespectarii conditiilor mentionate, organizatorul evenimentului nu va mai avea posibilitatea de a mai organiza sau participa la alte evenimente ce se vor desfasura pe raza municipiului Brasov, scrie bizbrasov.ro.

,,Dupa fiecare eveniment care are loc pe domeniul public care presupune si consumul de alimente sau bauturi, zona respectiva ramane plina de recipiente, farfurii, pahare sau furculite de plastic, ceea ce ne creeaza in primul rand o mare problema de mediu, mai ales ca nu toata lumea arunca aceste recipiente la gunoi, si de foarte multe ori ajung pe zona verde sau in padurile din jur. Avand in vedere ca din anul 2021 vor fi interzise in Uniunea Europeana aceste produse, dar si ca urmare a discutiilor pe care le-am avut cu o parte dintre comerciantii din zona HORECA, am luat decizia de a propune Consiliului Local, in sedinta din aceasta luna, ca, in cazul evenimentelor organizate pe domeniul public sa aplicam aceasta directiva europeana, inca de anul acesta. Nu este normal sa discutam despre masurile de colectare selectiva a deseurilor, pe care trebuie sa le respecte cetatenii, si, in acelasi timp, sa le permitem comerciantilor care utilizeaza domeniul public sa umple orasul cu aceste tacamuri si recipinete de unica folosinta, mai ales ca exista alternative mult mai prietenoase cu mediul, cum ar fi, de exemplu, farfuriile din tarate“, a spus primarul George Scripcaru.

Directiva Parlamentului European privind reducerea impactului anumitor produse din plastic asupra mediului, aprobata in luna mai 2018, care a stabilit interzicerea in Uniunea Europeana din anul 2021 a tacamurilor de plastic de unica folosinta (farfurii, furculite, cutite, linguri, betisoare), paie din plastic, betisoare de urechi din plastic, betisoare din plastic pentru baloane, produse si recipiente pentru alimente din material plastic oxodegradabil si recipiente pentru bauturi fabricate din polistiren expandant.

Latest from Știri

Go to Top