Fii la curent!

Brutus, un urs grizzly, a fost cavalerul de onoare al prietenului său, Casey!

in Știri by

Prietenia dintre om și animale nu cunoaște limite. Iar lucrul acesta a fost încă odată dovedit de relația impresionantă pe care ursul grizzly, Brutus o are cu naturalistul Casey Anderson. O iubire pentru toată viața.

Ursul mănâncă alături de familie

Brutus a văzut lumina zilei în ianuarie 2002, iar primele șase luni de viață și le-a petrecut într-o cușcă de oțel. Ulterior, blândețea și gingășia de care a dat dovadă l-a apropiat incredibil de mult de naturalistul Casey Anderson și totul s-a transformat într-o prietenie care uimește întreaga omenire.

De altfel, Brutus i-a fost aproape lui Casey atât în momentele grele ale vieții dar și când acesta și-a găsit jumătatea, în persoana actriței Missy Pyle, ursul fiindu-I prietenului său cavaler de onoare la nuntă. Și asta nu e tot. Pentru că face parte din familie, Brutus i-a întotdeauna masa alături de ceilalți membri.

Ursul locuiește în Sanctuarul Educaţional de Salvare a Urşilor Grizzly din Montana, instituţie fondată de naturalistul Casey Anderson, un loc unde se derulează programe educaționale despre relația dintre om și urșii grizzly, dar și despre conservarea acestor animale cu totul ieșite din comun.

De altfel, studiile oamenilor de știință au demontat orice mit care spune că necuvântătoarele nu au conștiință sau voință. Brutus a apărut în numeroase reclame, programe educaționale și filme, iar din banii câștigați este susținut stabilimentul.

Felicia Iederă

Latest from Știri

Go to Top