Fii la curent!

Când faci bine cuiva, nu trebuie să ceri nimic în loc

in Sfaturi by

Fiecare celula umana este sfanta. Credinta mea este ca Dumnezeu, prin mine, ajuta bolnavii pe care ajung sa-i operez. Dumnezeu mi-a dat maini, mi-a dat suflet, mi-a dat judecata si eu trebuie sa le utilizez pentru binele oamenilor.

Sa ajuti un bolnav, sa vezi ca a reinviat dupa ce l-ai operat, inseamna una dintre cele mai frumoase satisfactii posibile, scrie romaniamatinal.ro.

Sa redai viata cuiva cred ca este cel mai important lucru de pe lumea asta. Sa salvezi un om, de exemplu sa-l operezi la coloana vertebrala, sa fie paralizat, sa-i scoti tum0ra si el sa inceapa sa mearga, e una dintre minunile care iti incanta sufletul.

Se spune ca cel mai bun neurochirurg trebuie sa aiba ochi de vultur, maini de femeie si inima de leu.

Am operat presedinti de state, prim-ministri si ministri din Romania si strainatate, oameni din clasa medie, vagab0nzi, boschetari, chiar si cr1minali. Pentru mine nu conteaza ce statut social sau meserie au, caut doar sa le salvez viata.

Am descoperit o noua celula in creier, este o premiera mondiala…

Mergeam cu sotia la teatru, la opera. Dar sa stiti ca un neurochirurg trebuie sa duca o viata foarte stricta, sa renunte la multe lucruri. Eu faceam multe garzi si refuzam mereu invitatiile de la prieteni.

In creier se intra de mana cu Dumnezeu.

Neurochirurgia este precum arta unui bijutier. Omul este mare prin ceea ce lasa in urma sa, nu prin ceea ce face.

Cand operezi pe creier, daca nu te gandesti la Dumnezeu sa-ti trimita o mana de ajutor, bolnavul este pierdut.

Harta creierului seamana cu a universului. Pe langa zonele cunoscute, ale caror functii sunt stiute, intr-o proportie foarte mare, exista nenumarate alte zone necercetate inca sau cercetate insuficient. Toate acestea depind unele de altele. Viata noastra, cu tot ceea ce inseamna constient, subconstient si incon­sti­ent (care sunt strans legate intre ele) este conditionata de buna functionare a creierului.

Creierul este cea mai complexa materie din uni­vers. Mai complexa materie nu exista. Este compus din celule de numai cativa microni, care se vad doar cu microscopul, dar fiecare dintre aceste celule poate sa aiba pana la peste 20.000 de conexiuni in acelasi timp. O singura celula, va dati seama? Nu degeaba se spune ca in creier “totul se lea­ga cu totul”.

Starile depre­sive scad imuni­ta­tea. Un bolnav de c4ncer isi agraveaza boala daca ajunge la depresie si n-o poa­te gestiona.

Credinta este foarte importanta pentru beneficiul omului, in general. Omul lipsit de credinta este un om pierdut.

Daca simti ca-ti place ceva foarte mult, e bine sa-ti urmezi calea si sa perseverezi. Numai asa poti castiga pariul cu viata.

Leon Danaila

Tags:

Latest from Sfaturi

Go to Top