Fii la curent!

Când sunt Rusaliile în 2019 în calendarul ortodox. Semnificație și zile libere legale

in religie by

Rusalii 2019 ortodox. Cand sunt Rusaliile in 2019 in calendarul ortodox. Semnificatie si zile libere legale. Ce sunt Rusaliile in Biblie. Rusaliile Ortodoxe in 2019 si 2020.

Cand sunt Rusaliile in 2019 in calendarul ortodox este o intrebare care si-o adreseaza romanii cu gandul la o noua minivacanta. Aceasta mare sarbatoare a crestinatatii, ce semnifica Pogorarea Sfantul Duh, cade anul acesta in zilele de 16 si 17 iunie 2019, respectiv Duminica si Lunea Rusaliilor. Asadar, romanii isi pot planifica vacanta de Rusalii stiind ca vor avea la dispozitie trei zile libere, socotind cu weekend cu tot, scrie a1.ro.

Rusaliile, sarbatoare cunscuta si ca Cincizecimea, se petrec la 10 zile de la Inaltarea lui Iisus, respectiv la 50 de zile de la Invierea Sa. In Biblie, Rusaliile nu sunt denumite concret, insa sarbatoarea apare inca din Vechiul Testament, sub numele de „Sarbatoarea saptamanilor” sau Savuot, zi in care evreii sarbatoreau roadele pamantului. Biblia da indicatii despre acest eveniment la cartile Exodul, Levitic sau Numeri.

Rusaliile au devenit, mai tarziu, o aniversare a Legamantului, eveniment petrecut la 50 de zile de la iesirea poporului evreu de sub robia Egiptului, eveniment descris amplu in Biblie la cartea Exodului.

Rusaliile, ca simbol al Cincizecimii si al Pogorarii Duhului Sfant, reprezinta tot un eveniment descris de Biblie, la cartea Faptele Apostolilor. Se spune ca, in momentul in care Duhul Sfant s-a pogorat din cer, ca un vuiet mare de vant, deasupra capului tuturor celor prezenti, acestia au inceput sa vorbeasca in toate limbile pamantului.

Pentru a marca sarbatoarea Rusaliilor, Biserica Ortodoxa oficiaza ample slujbe in Duminica si Lunea Rusaliilor, care incep prin rugaciunea adresata Sfantului Duh:

“Imparate Ceresc, Mangaietorule, Duhul Adevarului, Care pretutindeni esti si pe toate le implinesti; Vistierul bunatatilor si Datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi si ne curateste pe noi de toata intinaciunea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre”.

Rusaliile Ortodoxe in 2019 si 2020

In Romania, sarbatoarea se bucura de doua zile libere legale – duminica si luni, respectiv 16 si 17 iunie, figurand in cand codul muncii ca libere legale. Pentru cei care vor sa-si planifice Rusaliile in 2020, o pot face inca de anul acesta. Rusaliile Ortodoxe pica anul viitor mai devreme, pe 7, respectiv, 8 iunie, 2020.

Tags:

Latest from religie

Go to Top