Fii la curent!

Caută în fiecare zi, oricât de rea sau bună ar fi, un motiv de bucurie sau recunoștință

in religie by

Sa cauti in fiecare zi cat mai multe motive de bucurie si recunostinta si sa multumesti pentru ele Domnului si oamenilor. Cand ne bucuram si multumim creierul nostru produce substante de viata datatoare si repara celula nervoasa.

Asadar, Bucuria! Ce este bucuria?

Ce este bucuria? Bucuria este ce nu are omul. Omul n-are nimic, niciodata. Dar, intr-o buna zi, in clipa in care apare pe lume, el se primeste pe sine in dar de la Dumnezeu si-si primeste viata.

Si Dumnezeu ii spune: „Iata, te-am facut, esti viu, bucura-te ca esti!” Aceasta este prima porunca pe care i-o da Dumnezeu omului: „Bucura-te ca esti!” Si-apoi, de-a lungul intregii Sfinte Scripturi, intalnim bucuria ca porunca – „Bucura-te!”, „Bucurati-va!”, „Bucura-te”, „Bucura-te!”

Va amintiti ca si Maicutei Domnului, Fecioarei Maria, primul cuvant pe care i-l spune ingerul este acesta, porunca aceasta – Bucura-te! Eu nu cred ca-i spune „Salut!”, cum am citit intr-o varianta de traducere. Ingerul ii aduce porunca noua de la Dumnezeu si-i aduce si Temeiul Bucuriei. Da, pentru ca era pentru prima data cand devenise posibila implinirea acelei grele asteptari sub care gemea omenirea de la cadere, aceeasi pe care o avem si noi in inima inainte sa primim Buna noastra Vestire, scrie altarulcredintei.md.

Da, m-am gandit ca oamenii nu sunt bucurosi pentru ca nu vor sa implineasca aceasta Porunca. Si nu vor sa implineasca aceasta porunca pentru ca omul nu vrea sa implineasca nici o porunca a lui Dumnezeu, pentru ca el vrea sa faca dupa voia sa, vrea sa porunceasca el. Chiar si lui Dumnezeu!

Si nu e vorba de mine, sau de cineva la fel de neascultator ca mine, ci de oricare om. Acesta este ceea ce numim noi omul cazut. Omul cazut este omul care se inalta pe sine si zice: „Stiu eu mai bine!” Dar nu zice fara sa creada. Sunt putini care spun, ca stiu si nu stiu. Astia (care spun asa) sunt la scoala ca sa treaca clasa si oricum, bine fac, pentru ca acolo nu poti sa le stii pe toate. Dar, in rest, noi toti avem inauntru convingerea ca stim si ca stim mai bine ca oricine. Avem aceasta siguranta de noi ca stim ce trebuie sa facem, stim cum sa facem si stim noi mai bine cum este bine. Aceasta este pierzania noastra. Pe-aici se pierde bucuria omului.

Latest from religie

Go to Top