Fii la curent!

Cauți defecte în alte persoane? Află că preiei din Karma lor

in Sfaturi by

Știați că atunci când condamnați alți oameni, luați o parte din karma lor? Așa că întrebați-vă: există o persoană pe Pământ care dorește să-și asume, în mod voluntar, povara altcuiva, atunci când este atât de împovărată de propria sa persoană?

Srila Bhakti Sarasvati Thakur, în cărțile sale, vorbește despre greșeala de a încerca întotdeauna să căutăm doar defectele altor oameni și să încercăm să ne vedem pe noi înșine ca pe cei care pot corecta alte persoane.

Dorința de a găsi defecte în alte persoane este ca o piatră care ne îngreunează sufletele. Mai mult, foarte mulți gânditori occidental au vorbit despre acest lucru.

Aldous Huxley a spus odată:

“Niciun om nu este capabil să-și concentreze atenția asupra răului sau chiar asupra ideii de rău și să nu rămână pătat de el. ”

De aceea, data viitoare când intenționați să criticați în mod explicit sau deschis o altă persoană, gândiți-vă la aceste citate veridice, care aruncă o lumină asupra adevăratei naturi a dorinței de a găsi defecte în alte persoane și cum această dorință ne afectează karma.

“O persoană ignorantă încearcă să rănească o persoană cu răutatea sa și s-o înjunghie în spate … iartă pe cei ignoranți”. (Mahabharata)

“O persoană criticată nu trebuie să plătească criticilor cu aceeași monedă, în timp, criticul va devora critica și va aduce fericirea și succesul criticului”. (Mahabharata)

“Cel care se păstrează calm, fără să cadă în mânie, primește toată evlavia acumulată de critic. Iar păcatele sale sunt transmise persoanei mânioase, care îl critică “. (Mahabharata)

“Oricine se bucură de lauda sau critica altora, deviază repede de pe calea lui, încurcat în dualitate iluzorie”. (Srimad Bhagavatam).

“Cel care laudă pe cineva în față, dar care vorbeste cuvinte rele despre el în spatele lui, nu este mai bun decât un lup. El însuși anulează toate posibilitățile sale de a se ridica la un nivel superior al existenței în această lume “. (Mahabharata).

Latest from Sfaturi

Go to Top