Fii la curent!

Cazinoul din Constanţa va fi restaurat. Cum va arăta clădirea la finalul lucrărilor

in Știri by

Monumentul simbol al litoralului va fi salvat in sfarsit de la prabusire. Guvernul a anuntat ca va debloca bani pentru refacerea Cazinoului din Constanta, conform unui proiect care va costa peste 110 milioane de lei.

Este un pas urias facut in sfarsit de statul roman pentru Cazinoul Constanta. 112 milioane de lei a alocat Guvernul pentru salvarea monumentului. Lucrarile vor dura 30 de luni, ar putea incepe chiar anul acesta, scrie fabricatinromania.info.

Cazinoul are nevoie urgenta de reparatii la structura cladirii, la planseele din beton, dar si la zidarie. Toate lucrarile vor fi refacute de la zero. Cat priveste fatada cladirii simbol, aceasta are nevoie de finisare totala. Se va lucra, spun arhitectii, cu aceleasi materiale din care a fost facut Cazinoul, caramida, tencuiala, picturi murale si se vor reabilita ornamentele art nouveau.

Cazinoul a fost reabilitat doar de Ceausescu. Dupa 1989, a fost o minge de ping pong intre autoritati. In 2007 a fost concesionat pe o perioada de 49 de ani de o firma israeliana. Dupa 3 ani investitorii au renuntat la contract invocand probleme financiare.

Cativa ani mai tarziu a ajuns la ministerul turismului insa doar pentru o scurta perioada, pentru ca in 2014 sa ajunga la Compania Nationala de Investitii.

Pana la ora actuala, Cazinoul a fost lasat in paragina pentru ca licitatiile au fost mereu contestate.

Latest from Știri

Go to Top