Ce dependențe tratează hipnoza.
Aveți un interes deosebit pentru o altă cultură și vreți să știți de unde provine? Aveți senzația că v-ați născut într-o altă vreme și nu aparțineți prezentului? Suferiți de o boală sau de o fobie? Răspunsurile clare la aceste întrebări le găsiți apelând la una dintre cele mai folosite terapii în ultima perioadă: hipnoza.
Hipnoza vindecă tulburări psihologice și boli psihosomatice
Nu există persoană care să nu fi întrebat măcar odată cum s-ar simțit dacă ar fi hipnotizat. Imaginați-vă de exemplu că sunteți cufundați total în lectura unei cărți sau momentul din copilărie când vi se spunea o poveste. Fără să știți, ați trăit momente asemănătoare cu cele de care veți avea parte într-o ședință de hipnoză.
Mai mult decât atât, în starea de hipnoză nimeni nu doarme, nu-și pierde cunoștința, nu dezvăluie secrete, nu poate fi manipulat mintal și cu atât mai mult, nu poate face lucruri rele. Ci doar uită realitatea exterioară, îndreptându-se către cea interioară pe care o trăiește ca pe ceva real.
De aceea, hipnoza este utilizată în vindecarea multor maladii, de la tulburări psihologice (stres, fobii, nevroze, anxietate, impotență, frigiditate, probleme de trac și de memorie) la tulburări digestive (ulcere, colite, diaree cauzate de stres), boli psihosomatice (eczeme, psoriazis, spasmofilie, astm). Tot prin hipnoză se luptă împotriva durerii, de aceea este din ce în ce mai folosită în terapia dentară și luptă contra sevrajului. Hipnoza nu dă roade în cazul tulburărilor psihiatrice grave precum schizofrenie.
Felicia Iederă