Fii la curent!

Ce face Primăria Sibiu pentru a-i încuraja pe copii să renunțe la telefoanele mobile

in Știri by

Primaria Sibiu implementeaza jocurile Playform in 12 scoli, pentru a-i incuraja pe copii sa se joace afara si sa renunte la telefoanele mobile. Primarul Sibiului, Astrid Fodor, spera sa-i convinga pe elevi sa aleaga jocurile din curtea scolii, printr-o investitie de peste 150.000 de lei realizata prin primul proiect implementat in cadrul programului de bugetare participativa a municipiului resedinta de judet, relateaza Agerpres.

“Sper ca astfel curtea scolii si joaca alaturi de colegi sa devina putin mai atractiva decat telefonul mobil. Cred ca, daca le dam pretextul, copiii nostri vor redescoperi cu bucurie jocurile mai clasice, dar atat de distractive. Este un proiect foarte inspirat si binevenit si ii felicit pe sibianul care l-a propus”, a declarat primarul Astrid Fodor, scrie edupedu.ro.

Agentia de presa precizeaza ca acesta este primul proiect implementat in cadrul programului de bugetare participativa din Sibiu.

Primaria anunta ca Playform “este un tip de joc pentru exterior educativ si distractiv, conceput pentru a stimula imaginatia si creativitatea copiilor. Aceste jocuri au teme lingvistice, matematice, geografice, logice, etc”.

Valoarea contractului incheiat de Serviciul de Administrare a Unitatilor de Invatamant pentru amenajarea acestora a fost de 158.574,41 lei, a anuntat institutia, intr-un comunicat de presa.

Jocurile Playform au fost aplicate pe asfaltul din curtile urmatoarelor scoli si gradinite:

Colegiile Octavian Goga si Gheorghe Lazar

Liceul Onisifor Ghibu

Scolile Regina Maria, nr. 2, nr. 4, nr. 12, nr.13, nr. 18

Gradinitele nr. 22, nr. 29 si nr. 33

Loading...

Latest from Știri

Go to Top