Fii la curent!

Ce viață duce acum, băiatul cu păr de „gheață”…

in Știri by

Viata lui Wang Fuman, numit de presa ”baiatul cu parul de gheata” dupa ce a mers pe jos 5 kilometri, iarna, pentru a ajunge la ore, s-a schimbat radical dupa ce povestea sa a fost mediatizata si a ajuns in atentia intregii lumi.

Cazul lui Wang Fuman a ajuns in presa din toata lumea dupa ce, in luna ianuarie, a fost fotografiat in timp ce a ajuns la scoala cu parul inghetat si imbracat cu haine prea subtiri pentru vremea de afara. Acesta mersese 5 kilometri prin viscol pentru a ajunge la ore, scrie BBC.

Odata ce toata lumea a aflat povestea sa, mii de oameni au donat bani, haine si alimente pentru el. In total, s-au strans 38.000 de euro.

Acum, la 9 ani, viata lui Wang s-a schimbat radical. El nu mai este nevoit sa mearga 5 kilometri pe jos pana la scoala, prin zapada. Baiatul si familia sa au parasit coliba in care locuiau si s-au mutat intr-o casa moderna, in apropierea scolii unde invata elevul, scrie fabricatinromania.info.

“Viata este mult mai buna acum. Comparativ cu locuinta cu pereti din pamant si drumul noroios, acum suntem mult mai bine protejati de ploaie si de vant”, a declarat tatal baiatului.

De asemenea, si scoala unde Wang invata a beneficiat de numeroase investitii. Acum, unitatea de invatamant are o instalatie de caldura in fiecare clasa, iar un camin a fost construit pentru elevii care fac naveta de la o distanta mare.

“Wang este printre premiantii clasei si se intelege foarte bine cu colegii sai”, a declarat directorul scolii, Fu Heng.

Un lucru a ramas la fel pentru “elevul cu parul de gheata”: isi doreste in continuare sa devina politist si sa prinda raufacatorii.

Loading...

Latest from Știri

Go to Top