Fii la curent!

Cea mai bună rețetă de pepenași în saramură, venită direct de la gospodinele din Moldova!

in Știri by

Dacă nu vă mai plac murăturile clasice sau, pur și simplu, vreți să gustați un produs cu un gust inconfundabil, trebuie să alegeți neapărat pepenașii murați în saramură. Iată care este cea mai bună rețetă din Moldova.

Mod de preparare:

Pentru prepararea rețetei aveți nevoie de pepeni mici, țelină cu frunze, 2 morcovi, 4-5 bucăți de hrean, câteva crenguțe de mărar.

Pentru saramură aveți nevoie de 1 lingură cu sare la un litru de apă, o cană cu oțet la opt litri de apă, boabe de muștar și boabe de ienibahar. Spălați bine pepenașii și așezați-I întregi (sau tăiați în jumătate dacă sunt mai mari), alături de rondele de morcov, bucăți de hrean tăiate pe lung și țelină tăiată, tot cu frunze în borcane de murături.

Borcanele se așează pe cozi de cuțite sau furculițe sau pe tăvi metalice, pentru a nu se crăpa. Într-o cratiță fierbeți o soluție formată din apă cu sare și oțet, în raport de  1 lingura de sare la 1 l apă + o cană cu oțet la 8 l apă.

Turnați saramura clocotită peste pepeni, apoi legați borcanele cu celofan și sfoară. Lăsați să se răcească complet, apoi puneți borcanele la rece, în cămară. Pepenașii murați vor fi cea mai delicioasă garnitură lângă o friptură.

Felicia Iederă

Latest from Știri

Go to Top