Fii la curent!

Cea mai bună rețetă de scoici… Sosul de la ele te va face să-ți lingi degetele!

in Rețete by

Cele mai bune midii nu le mănânci doar la restaurant, ci poți să te răsfeți și acasă. Trebuie doar să ști care este cea mai bună rețetă. Odată ce o vei încerca, nu vei mai dori alt fel de mâncare!

Mod de preparare

Pentru prepararea celor mai bune medii ai nevoie de următoarele ingrediente: 1kg midii, 4 căței de usturoi, 1 ceapă, 150 ml de vin alb sec, 50 g unt.

Pentru început, trebuie să vă asigurați că ați cumpărat cele mai bune scoici, iar pentru asta trebuie să fiți atenți ca midiile să fie bine închise și să aibă miros de mare. Nu uitați să țineți midiile la o temperatură cât mai scăzută până le veți găti, așa că ar fi indicat să le țineți pe un strat de gheață.

Fiecare scoică se curăță cu o sârmă pentru a nu rămâne nici o urmă de nisip. Tăiați usturoiul cât mai mărunt și ceapa la fel și căliți în unt, folosind oala în care urmează să fierbeți midiile. Adăugați sare și piper și lăsai să fiarbă la foc mediu până veți observa că acestea se înmoaie.

Atenție!

Nu trebuie să devină maronii la culoare. Midiile se pun în oală într-un sigur strat, apoi le acoperiți cu vin cât să aibă un strat de 0,5 cm pe fundul oalei, unt, ceapă, usturoi. Acoperiți oala cu un capac și gătiți midiile câteva minute, până ce se deschid, apoi luați oala de pe foc.

Puneți midiile într-un bol și savurați-le. Se recomandă ca lângă midii să aveți un pahar cu vin, cel mai bine același vin cu care ați gătit scoicile.

Felicia Iederă

Loading...

Latest from Rețete

Go to Top