Stay tuned

Cea mai bună tobă de casă din câte ați mâncat până acum!

in Rețete by

Nu există Crăciun fără o tobă gustoasă! Iată o rețetă tradițională de tobă care se face foarte repede și are un gust inconfundabil! Merită ca anul acesta să o încercați.

Mod de preparare

Pentru a prepara acest minunat preparat, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 3 picioare de porc, 1/2 cap de porc (+ limba si urechea), 1 inimă de porc, 300 g șorici, 500 g carne de porc (macră sau cu grăsime), 1 ciolan de porc, 10 boabe ienibahar, 1 linguriță cu coriandru boabe, 1 linguriță cu piper negru boabe, 2 foi dafin, 1 căpățână de usturoi, sare, piper negru măcinat, 1 linguriță cu boia dulce.

Tăiați picioarele de porc pe lungime, apoi spălați bine în apă rece. Puneți într-un vas și acoperiți cu apă fierbinte și lăsați la opărit 10 minute. Spălați apoi carnea cu apă rece. Așezați într-o oală cu apă rece, adăugați condimentele și fierbeți la foc mic timp de două ore.

Spumați tot timpul. După două ore adăugați și carnea macră, alături de o lingură cu sare și mai lăsați să fiarbă două ore la foc mic. Strecurați supa și lăsați carnea să se răcească. Striviți usturoiul pasta și adăugați treptat în supă. Lăsați cinci minute să infuzeze cu usturoiul și cu sare.

Se așează un tifon în 4 straturi într-o sită așezată pe un vas, strecurați încă odată supa pentru a îndepărta usturoiul. Pentru a degresa supa, luați două șervețele de hârtie de bucătărie și puneți unul peste altul. Așezați apoi deasupra supei, cât să se imbibe la suprafață și veți observa cum grăsimea se adună. Prindeți șervețelul de capete și ridicați-l usor, mutându-l într-o farfurie.  Repetați acest pas de 3-4 ori, ca să se degreseze supa cât mai bine.

Dezosați carnea, tăiați în fâșii lungi, iar urechile și șoricul fideluță. Adăugați condimentele, amestecați. Ungeți tava cu unt și tapetați cu folie de plastic. Așezați carnea, punând fâșiile pe lungima tăvii. Apăsați carnea în tavă să se așeze bine. Turnați supa peste carnea, având grijă să nu o depăsească. Acoperiți cu folie de plastic, apoi puneți o greutate cât să preseze carnea, apoi băgați la frigider.

Felicia Iederă

Latest from Rețete

Go to Top