Fii la curent!

Cei doi colegi de clasă care au obţinut 10 pe linie la Bacalaureat

in Știri by

64,70% dintre absolventii de liceu care au sustinut Bacalaureatul in judetul Vaslui au promovat examenul, media fiind cu patru procente mai mare decat cea inregistrata la nivel national.

Doi elevi din judetul Vaslui, colegi de clasa la Liceul ”Mihail Kogalniceanu”, au obtinut 10 pe linie la toate probele, informeaza Adevarul.ro

Cei doi performeri din Vaslui care au reusit sa obtina media 10 la Bacalaureat sunt Stefana-Andreea Agafitei si Andrei Bordeianu, amandoi absolventi ai Liceului ”Mihail Kogalniceanu” Vaslui. Stefana si Andrei au fost colegi de clasa la profilul Stiinte ale Naturii.

Cei doi liceeni sunt olimpici care de-a lungul anilor au obtinut rezultate de exceptie la olimpiadele si concursurile scolare. Andrei Bordeianu este catalogat de profesorii sai drept unul dintre cei mai talentati elevi la fizica pe care i-a avut invatamantul vasluian.

In toti cei patru ani de liceu, Andrei a reprezentat judetul Vaslui la Olimpiada Nationala de Fizica (ONF). La editia din acest an, a fost recompensat de catre presedintele Comisiei Nationale a ONF cu premiul ”Uliu”, pentru performanta de a obtine un premiu sau mentiune in toti anii de liceu la faza nationala a Olimpiadei de Fizica.

Anul acesta, Andrei Bordeianu a obtinut medalia de aur la Olimpiada Nationala de Fizica. Elevul pregatit de profesorul Catalin Ignat a fost cel mai bun la proba teoretica la nivel national, terminand pe primul loc. Cumulat cu proba experimentala, Andrei Bordeianu s-a clasat pe locul 2 la nivel national, obtinand medalia de aur.

Andrei s-a remarcat din clasa a VI-a cand era indrumat de prof. Dyana Cruceanu si a continuat cu succes la toate competitiile scolare in toti cei 4 ani de liceu unde a fost indrumat de prof. Catalin Ignat. Andrei Bordeianu va urma o cariera in Medicina, el fiind deja admis la Universitate de Medicina si Farmacie ”Carol Davila” Bucuresti, pe locurile destinate olimpicilor.

Colega lui Andrei Bordeianu, Stefana Agafitei a stralucit la examenul de Bacalaureat, media obtinuta incununandu-i prestatia scolara de performanta. Stefana este olimpica la Biologie si asemenea colegului ei va urma Facultatea de Medicina.

”Rezultatele nu sunt o surpriza in cazul celor doi elevi cu media 10. Sunt doi elevi foarte buni, obisnuiti cu performanta scolara”, a precizat prof. Catalin Ignat, directorul Liceului Mihail Kogalniceanu Vaslui.

Elevii Liceul ”Mihail Kogalniceanu” Vaslui au reusit cele mai bune rezultate la examenul de bacalaureat la nivel judetean, 98,21 dintre candidati fiind promovati (trei respinsi). Din cei 168 de elevi, 141 au obtinut medii peste 8.00

Loading...
Tags:

Latest from Știri

Go to Top