Cei mai crocanți covrigei! Așa ceva nu ai mai gustat până acum!

in Rețete by

De ce să dai bani pe covrigeii cumpărați la pungă din supermarket, când acum ai posibilitatea să îi faci singur acasă? Îți oferim o rețetă extrem de simplă, dar care îți va satisface toate gusturile. În plus, nu-ți vei mai face probleme ce ronțăieli să pui pe masă atunci când vin musafirii nepoftiți.

Mod de preparare

Nu mai stați pe gânduri atunci când doriți cei mai buni și mai crocanți covrigei. Iată ce ingrediente vă trebuie ca să îi puteți prepara repede:

1 linguriţă cu drojdie uscată, 150 ml apă, 400 g făină, 1 linguriţă cu zahăr, 1 linguriţă cu sare, 1 ou, pentru uns

mac. Se pune drojdia în apă caldă, apoi se adaugă zahărul și se amestecă foarte bine până observați că se dizolvă. Ulterior, se pune făina cernută în prealabil, sarea și se frământă până ce aluatul veți vedea că nu se mai prinde de mâini. Fiți atenți că s-ar putea să mai fie nevoie să adăugați făină. Se lasă aluatul să crească o oră, într-un loc cald. La final, acesta se împarte în părți egale și se rulează fiecare bucată sub forma unei sfori subţiri, ale cărei capete se lipesc. Covrigeii se vor așeza într-o tavă tapetată, se ung cu oul bătut şi se presară cu mac. Se lasă la cuptor pânp ce covrigeii sunt bine rumeniți.

Felicia Iederă

Loading...