Cel mai bun SOMNIFER natural

Cel mai bun SOMNIFER natural, Rugăciunile de seară. Ce trebuie să spui pentru a avea un somn liniștit.

in Sfaturi by

Cel mai bun SOMNIFER natural, Rugăciunile de seară. Fără Dumnezeu, omul devine agitat, îngrijorat, panicat și deprimat. Rugăciunea ne dă nădejde și credință. Ne preschimbă, ne face mai buni, mai răbdători, mai pașnici, mai smeriți.

În mare parte, motivul pentru care nu ne putem liniști, nu ne putem odihni și dormi cum trebuie, se datorează unei probleme de ordin spiritualîngrijorarea peste măsură și lipsa de credință în ajutorul lui Dumnezeu.

Marea neliniște din sufletele oamenilor se datorează distanțării lor față de Dumnezeu, Care este izvorul al tot binele.

– Cine se roagă din interior nu mai are nevoie de somn mult. Are odihnă interioară…

– Nu-i de mirare că sunt călugări, care dorm numai două ore. Nu-i de mirare deloc, îi înțeleg perfect. Adică este atât de dulce și de profund somnul acela de două sau trei ore după rugăciune, încât compensează mulțimea orelor.

– Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

– Să n-o faci pe fudulul în rugăciune… Tot timpul să te umilești. „Ăsta sunt, Doamne! Gol.” Eu tot timpul Îi spun lui Dumnezeu. Abia astăzi I-am spus ceva deosebit: „Doamne, traista mea este goală”.- (Preotul Dimitrie Bejan, Bucuriile suferinței. Evocări din trecut, Cartea Moldovei, Chișinău, 1995, p. 93)

Doar prin rugăciune ne putem liniști mintea, sufletul și trupul. Rugăciunile de seară au un rol foarte important în viața noastră. Ele ne ajută să ne odihnim sufletește, și din această stare să ne putem odihni și trupește.

Încearcă să te rogi în legătură cu orice îți vine în minte.

„Dă Doamne, în această noapte, a trece somnul în pace…”

Și dacă nici după ce ai după ce ai făcut aceasta nu dormi, este mai bine să te dai jos din pat, să te așezi în fața icoanelor și să citești psalmi cu atenție.

Dacă nici această metodă nu funcționează, putem apela la mătănii și închinăciuni.

„Să faci mătănii cu rugăciunea lui Iisus până obosești, sau până ce pacea îți va intra în suflet, și atunci vei putea merge iar la culcare”. Mitropolitul Grigorie de Sankt Petersburg