Fii la curent!

Cele mai inedite mâncăruri de post din Maramureș

in Rețete by

Gustoase, sănătoase și… de post. Cu rețetele de mai jos veți putea ține cum se cuvine sfântul Post al Paștelui sau al Craciunului și nici nu veți suferi de foame. Iată câteva rețete inedite de post din Maramureș.

Mamaligă cu ceapă friptă

Pentru a realiza acest tip de mâncare de post, faceți o mămăligă tare pe care o răsturnați pe un fund de lemn. Prăjiți în ulei de dovleac câteva cepe tăiate mărunt. Luați bucățele mici de mămăligă și turnați peste aceasta ceapa friptă.

Scrijele

Curățați cartofii, spălați și tăiați în felii rotunde, pe care le prăjiți în tigaie pe ambele părți. Puneți peste acestea puțină sare. Se recomandă a fi consummate cu mere sau pere murate

Coltunasi cu magiun

Faceți o foaie ca de tăiței, folosind doar făină cu apă. Pe jumătate din foaie așezați cu ajutorul unei lingurițe grămăjoare de magiun și înveliți cu cealaltă jumătate. Apăsați pe aceste grămăjoare cu degetul și tăiați colțurile. Preparatul se fierbe în apă cu sare, apoi se scurge bine și deasupra se pune ceapă prăjită în ulei. Se pot consuma și cu miere.

Cartofi fierți cu ceapă

Fierbeți cartofii cu puțină sare, curățați și tăiați rondele. Tocați ceapa mărunt și puneți peste aceștia, apoi stropiți cu ulei, oțet, puțină sare și apă.

Felicia Iederă

Latest from Rețete

Go to Top