Stay tuned

Céline Dion, drama copilăriei. Artista s-a luptat cu sărăcia…

in Știri by

Céline Dion nu este doar un simplu nume, este un sinonim al succesului. A trait intens, a iubit imens si a suferit pe masura.

A fost femeia unui singur barbat, dar artista a milioa­ne de oameni. Viata ei este la fel ca muzica pe care o canta… Fabuloasa, scrie viva.ro.

Vineri, 22 ianuarie 2016. Impunatoarea bazilica Notre-Dame din Quebec este pli­na pana la refuz. Intr-o liniste mormanta­la, sute de oameni in straie cernite au in fata ochilor insasi reprezentarea durerii: o mama si cei trei fii ai sai, tinandu-se strans de maini, privesc inainte impietriti, inca­pabili sa-si ia la revedere… Aceea a fost ziua in care Céline Dion l-a condus pe ultimul drum pe cel care i-a fost iubit, sot, tata, mentor si cel mai bun prieten, René Angélil.

Pe 22 ianuarie 2016, viata lui Céline Dion s-a sfarsit, insa artista a gasit puterea sa renasca si sa mearga mai de­parte, de dragul celor trei fii ai sai, dar si pentru a duce mai departe mostenirea sotului ei. Atat timp cat vocea lui Céline va rasuna, numele lui René nu va fi uitat…

Saraca, dar fericita

Oricat de paradoxala ar parea sintagma, Céline Dion chiar asa a fost – saraca, dar fericita. Pe numele intreg Céline Marie Claudette Dion, cea mai mica dintre cei 14 copii ai familiei a venit pe lume pe data de 30 martie 1968, in Charlemagne, Quebeq. Cu atatia copii, viata familiei a fost destul de… aglomerata. „Dormeam cate trei sau patru in acelasi pat, povestea Céline in cadrul unui interviu pentru CBS. In ciuda lipsei de bani, artista a insis­tat insa ca familia ei nu a fost saraca in privinta care a contat cel mai mult: „Am primit dragoste, afectiune si sprijin. De ce altceva am mai fi avut nevoie?. Norocul lui Céline a fost nu doar faptul ca s-a nas­cut intr-o familie iubitoare, ci si intr-una de artisti, deoarece parintii ei au deschis un bar cu pian, unde micuta in varsta de numai cinci ani incanta clientii cu vocea ei incredibila. Succesul avea sa se intreza­reasca sapte ani mai tarziu, cand l-a intal­nit pe René Angélil, sufletul ei pereche.

Dragostea a invins

La varsta de 12 ani, Céline l-a cunoscut pe cel care avea sa-i devina manager, dragos­tea vietii sale si unicul ei barbat, René Angélil. Atat de mult a crezut acesta in potentialul pustoaicei, incat si-a ipotecat casa pentru a-i finanta primul album, „La voix du bon Dieux. Eforturile lui au dat roade pe toate planurile… Cinci ani mai tarziu, Céline era indragostita nebuneste de barbatul cu 26 de ani mai in varsta de­cat ea. Nimeni si nimic nu a putut-o con­vinge ca René nu era potrivit pentru ea. Nici macar mama ei, care la inceput nu a fost de acord cu decizia artistei de a-si lega viata de un barbat care i-ar fi putut fi tata…

Céline si René Angelil, in ziua nuntii lor.

„Nu a avut de ales, spunea Céline referindu-se la mama ei. „Dragostea a in­vins!. Si asa a fost. In decembrie 1994, Céline si René isi uneau destinele in direct la televiziunea canadiana si au ramas im­preuna pana ce… moartea i-a despartit. Intre timp insa, Céline a devenit o artista cunoscuta pe plan international, vanzand 250 de milioane de discuri, si una dintre cele mai bogate artiste din lume (este intre­cuta doar de Madonna), dar, mai presus de orice, a fost o mama si o sotie fericita.

Latest from Știri

Go to Top