Fii la curent!

Cine transmite live pe Facebook, face poze sau scrie pe Whatsapp in timp ce se afla la volan, isi pierde permisul de conducere

in Știri by

Ministerul Afacerilor Interne a pus in dezbatere publica pe site-ul Guvernului un proiect de Ordonanta privind modificarea Codului Rutier astfel incat soferii si biciclistii sa nu mai aiba voie sa tina in mana telefonul mobil sau orice alt dispozitiv mobil de inregistrare si fotografiere in timp ce se afla la volan.

”In timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat in miscare, conducatorului acestuia ii este interzisa tinerea in mana sau folosirea cu mainile in orice mod a telefonului mobil sau a oricarui dispozitiv mobil prevazut cu functia de inregistrare ori redare text, foto sau video”, se arata in proiectul elaborat de MAI, scrie stiriziare.net.

”Tinerea in mana sau folosirea cu mainile in orice mod, in timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul pentru care nu este prevazuta obligativitatea detinerii permisului de conducere, aflat in miscare, a telefonului mobil sau a oricarui dispozitiv mobil prevazut cu functia de inregistrare ori redare text, foto sau video, de catre conducatorul acestuia” este contraventie si se pedepseste cu amenda de pana la 1200 de lei si ridicarea permisului de conducere, in cazul soferilor.

In expunerea de motive a proiectul de ordonanta, ministerul aminteste cazurile unor acc1dente grave provocate de soferi care foloseau telefonul pentru a transmite live pe Facebook:

”La data de 12.10.2018 pe DN59, intre localitatile Voiteni si Jebel din judetul Timis, conducatorul unui autoturism, in timp ce transmitea live pe Facebook, a lovit din spate un tractor agricol ce se deplasa in acelasi sens, a fost proiectat pe sensul opus intrand in coliziune cu un alt autoturism ce se deplasa regulamentar.

In urma accidentului a rezultat dec3sul soferului din primul autoturism si a unui minor de 9 ani din autoturismul cu care a intrat in col1ziune. De asemenea, alte 4 persoane grav ranite (printre care si un copil de 3 ani) au fost transportate la spital. La data de 30.09.2018, pe strada Calea Bucuresti din municipiul Craiova, judetul Dolj, conducatorul unui autoturism, in timp ce transmitea live pe Facebook, a intrat intr-un stalp de iluminat. In urma accidentului, conducatorul auto turismului si-a pierdut viata.

La data de 19.07.2018, in judetul Vrancea, un autoturism in care se aflau 4 tineri care transmiteau live pe Facebook, a intrat intr-un cap de pod de pe marginea drumului. Accidentul s-a soldat cu dec3sul a doua persoane si ranirea grava a altor doua.”

Acelasi proiect prevede ca soferii isi pot recupera permisul suspendat doar in urma unui examen de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie. Pentru cei care au o perioada de suspendare de 90 de zile, examenul poate fi sustinut la cerere, dupa 30 de zile, pentru scurtarea perioadei de suspendare.

Loading...

Latest from Știri

Go to Top