Fii la curent!

Citește azi Rugăciunea inimii… Este singura care ne mântuiește!

in religie by

Considerată mult timp o practică a călugărilor, rugăciunea inimii sintetizează de fapt toată credința, dragostea și nădejdea, mântuind pe cel care a o rostește.

Este formula neschimbată de veacuri…

„Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul”.

Acestea sunt cuvintele de aur ale rugăciunii inimii, o formula neschimbată de veacuri, dar care face minuni cu cel care o rostește. Această rugăciune nu se spune doar de către călugări, ci trebuie să devină o practică a noastră, a oamenilor obișnuiți, pe care să o rostească cu multă smerenie și mai ales perseverență pentru a vedea rezultatele.

Rugăciunea inimii poate fi spusă ca atare sau însoțită de alte rugăciuni sau acatiste, care au darul de a întări credința celui care o rostește. S

igur că multă lume se întreabă câtă vreme trebuie spusă această rugăciune. Răspunsul este: mereu, pentru că aceasta este măsura dragostei pe care i-o purtăm Domnului. De aceea, trebuie rostită în orice moment al zilei, de câte ori simțim nevoia, când mergem pe stradă, când stăm acasă, când lucrăm, în fiecare secundă a vieții noastre. Pentru că doar prin această poartă vom intra în Împărăția lui Dumnezeu.

Felicia Iederă

Latest from religie

Go to Top