Fii la curent!

Citește azi Rugăciunea Sfântului Marcu către Maica Domnului pentru iertarea păcatelor și îndepărtarea relelor

in religie by

Azi, 29 martie, intreaga crestinatate cinsteste pe Sfantul Mare Mucenic Marcu. Pe vremea lui, oamenii, vazand puterea cea tare a minunatului si Sfantului batran Marcu, s-au schimbat in blandete, minunandu-se de rabdarea lui cea atat de mare si, dezlegandu-l, l-au lasat liber.

Apoi, ascultand cuvintele lui cele invatatoare, au invatat sfanta credinta si s-au facut cu totii crestini. Asa s-a ajuns azi, ca toti credinciosii care au probleme si care vor sa scape de griji, sa indeparteze primejdia si dusmanii, sa rosteasca in ziua cinstirii lui, o rugaciune de mare putere si anume Rugaciunea Sfantului Marcu catre Maica Domnului.

Iata mai jos si textul rugaciunii:

” Plec genunchiul meu tie, Stapana, eu, ticalosul, si cer acum Dumnezeiescul tau ajutor. Dezleaga chinul sufletului, risipeste norii deznadejdii cu rugaciunile tale, mangaierea celor intristati.

Intorcand, cu puterea ta, Stapana, atacurile, vrajmasilor cele asupra noastra, daruieste turmei tale pace adanca, ceea ce esti datatoarea dumnezeiestii paci.

Risipeste, Curata, norii intristarilor din sufletul meu si lumineaza-ma cu razele bucuriei, ceea ce ai nascut lumina cea dumnezeieasca si neinserata. Cel ce din tarana m-ai zidit, Stapane, dupa chipul Tau, si m-ai invrednicit de infierea Ta, Iubitorule de oameni, pazeste-ma ca un indurat.

Roaga-te, Fecioara, ca milostiv sa-mi fie mie Cel usor de impacat si sa ma mantuiasca pe mine cel ce cant cu inima zdrobita: Dumnezeule, bine esti cuvantat. Mila ta nu este marginita de timp, caci pururea miluiesti, cu totul fara prihana, si pe robii tai si imparti celor ce cer harul tau cel nesfarsit.

Potoleste marea chinurilor care impotriva mea se salbaticeste, de Dumnezeu slavita, scaparea preaputernica a tuturor credinciosilor si calauzeste, Curata, catre dumnezeiescul tarm pe ticalosul si nenorocitul robul tau care de iadul pierzaniei deja s-a apropiat si a ajuns in latul deznadejdii.

Stapana, nu ma trece cu vederea pe mine, cel ce rau ma primejduiesc si caut din tot sufletul grabnicul tau ajutor, caci intru tine mi-am pus toata nadejdea mea, de Dumnezeu fericita.

Amin.”

Latest from religie

Go to Top