Fii la curent!

Citește Rugăciunea pentru sufletul adormiților în fiecare zi de marți din Postul Paștelui

in religie by

În Perioada Postului Paștelui, poate mai mult ca niciodată ne gândim la cei plecați de lângă noi uneori multe prea devreme și ne-am dori să fim din nou împreună. De aceea, se recomandă ca în fiecare zi de marți, din Postul Paștelui, să citim o rugăciune pentru sufletele adormiților, care ne va fi de mare ajutor.

Iată mai jos și textul rugăciunii:

“Preasfântă de Dumnezeu Născătoare, către tine Preacurată năzuim noi, păcătoșii. Și în tine ne punem încrederea întru ocrotirea celor ce sunt azi sufletele adormiților robilor tăi. Tu ești mijlocitoarea și acoperământul tuturor celor ce aleargă la tine cu credință și nădejde. Ascultă rugăciunea nevrednicilor robilor tăi. Și roagă-te pentru sufletele adormiților robi. Tu pururea mijlocesti pentru cei ce te cinstesc pe tine cu dreapta credinta.

Și care alearga sub acoperamantul tau si se roaga cu credinta pentru cei bolnavi, napastuiti si intristati. Însa mijlocirea ta si rugaciunea ne este si mai trebuincioasa dupa moar tea noastra. Dupa Dumnezeu la tine avem nadejde tare, caci nimeni din cei ce se roaga tie, nu iese fara ajutor, ci numai cu bucurie, mangaiere si indulcire.

Preasfanta Doamna, Nascatoare de Dumnezeu, roaga pe Fiul tau si Dumnezeul nostru sa daruiasca celor adormiti iertarea pacatelor. Roaga-te, Nascatoare de Dumnezeu. Caci mult poate rugaciunea Maicii spre bunavoirea Stapanului, fiindca Domnul primeste de la tine tot cuvantul despre iertare. Deci si acum primeste ale noastre rugaciuni ce le aducem tie, Preasfanta Fecioara, din toata inima si din tot sufletul nostru, pentru sufletele adormitilor robilor tai.

Preasfântă Fecioară, roagă-te pentru noi!
T
e rugam, Stapana, sa le ajuti cu indrazirea cea de Maica ce o ai catre Domnul, ceea ce esti plina de dar, ajuta-le sa se indeparteze inaintea Celui ce sade pe tronul slavei, ca sa nu fie rusinati in fata ingerilor si a tuturor sfintilor, in fata lumii celei de sus si a celei de jos.

O, Preasfanta Doamna, Imparateasa si Stapana, tu esti podul care duci la cer pe cei de pe pamant, tu esti deschizatoarea usilor Raiului. Pe tine te cinstim si Fiului tau slava inaltam impreuna si Parintelui celui fara de inceput si Duhului Sfant, Dumnezeului nostru in vecii vecilor.

Amin”.

Felicia Iederă

Latest from religie

Go to Top