Stay tuned

Clătitele cu umplutură la care vei savurat întotdeauna

in Rețete by

Copii sau maturi, toți așteptăm o porție de clătite. Dar ce spuneți de o altfel de rețetă, clătite cu umplutură de pui? Garantăm că odată ce ați gustat-o, o veți repeta la nesfârșit.

Mod de preparare

Pentru a obține gustoasele clătite, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 3 ouă, 350 ml lapte, 200 g făină, 50 g unt topit, ½ linguriță cu sare, 1 lingură cu ulei rafinat
Pentru umplutură: 350 g piept de pui, 150 g smântână, 2 ardei capia, 100 g porumb dulce, 1 legătură de pătrunjel, ½ linguriță cu sare, 2 linguri cu ulei rafinat.

Amestecați ouăle cu laptele, făina, untul topit și un praf de sare. Ungeți o tigaie cu ulei și când se încălzește, începeți să faceți clătitele. Prăjiți pe o parte, până se rumenește, apoi întoarceți cu o spatulă pe cealaltă parte.

Continuați astfel până terminați aluatul. Scoateți clătitele pe o farfurie și le acoperiți cu un capac pentru a rămâne moi. Rumeniți puiul pe ambele părți, lăsați la răcit apoi tăiați în bucățele mici. Ardeii se pun într-o tavă unsă cu ulei și se introduc la cuptor pentru un sfert de oră, apoi se lasă la răcit, se curăță de coajă și se taia cubulețe. Se amestecă puiul cu ardeii, porumbul, pătrunjelul tocat, smântâna și un praf de sare. Se umplu clătitele cu această compoziție, se împăturește sub forma unui pătrat, se introduce în tavă și se pune la cuptor.

Felicia Iederă

Latest from Rețete

Go to Top