Fii la curent!

Claudia Cardinale a împlinit 81 de ani. Cum arată acum actrița

in Știri by

Claudia Cardinale este considerata una dintre cele mai frumoase actrite din istoria cinematografiei, aceasta hotarand sa imbatraneasca natural, fara sa incerce sa sfideze timpul cu interventii estetice.

”Urasc toate aceste lucruri”, a spus ea intr-un interviu recent.

Aceasta a scris in autobiografia sa din 2005: ”La 20 de ani, am devenit protagonista unui basm, simbolul unei tari a carei limba abia o vorbeam”, scrie stiriactuale.net.

Venita pe lume in La Goulette, aproape de Tunisia, pe 15 aprilie 1938, din parinti sicilieni, Cardinale, care stia sa vorbeasca doar limba franceza, araba si dialectul sicilian, a fost adoptata de cinematograful italian, fermecat de frumusetea ei.

Vocea sa a trebuit sa fie dublata in limba italiana, cel putin pana cand a jucat in filmul de Oscar al lui Fellini “8 1/2”, in care regizorul a insistat ca aceasta sa vorbeasca in limba lui Dante.

Dorita de multi barbati, actrita de marturisit ca ”singura iubire” a ei a fost Pasquale Squitieri, care este tatal fiicei sale, Claudia, si alaturi de care a lucrat la o serie de filme.

”Am hotarat ca va fi al meu”, a spus ea. ”El avea mereu o multime de femei in jurul lui dar, intr-o zi, am hotarat ca el este singurul barbat pentru mine si, dupa aceea, el a renuntat la toate in favoarea mea”.

In cariera sa de zeci de ani, actrita a jucat in 175 de filme, fiind recompensata atat la Festvalul de la Venetia cat si de cel de la Berlin. Acum, Claudia Cardinale s-a retras la Paris pentru o ”viata mai linistita”.

Loading...

Latest from Știri

Go to Top