Fii la curent!

CNN promovează România. Munții Apuseni și satul Vadu Crișului, în top 17 destinații de vizitat în Europa

in Știri by

Celebra retea de televiziune americana, CNN promoveaza Romania! Muntii Apuseni si satul Vadul Crisului au fost incluse intr-un top 17 destinatii care definesc cel mai bine Europa. Potrivit CNN, cele doua com0ri turistice din tara noastra ocupa locul al treilea, alaturi de Insulele Lofoten din Norvegia( locul 2) si Picos de Europa, primul parc national din Spania( locul 1).

”Parte a Carpatilor vestici din Transilvania, Muntii Apuseni sunt destinatia ideala pentru o vacanta de vara, cu temperaturi racoroase si carari neaglomerate prin paduri batrane si piscuri de calcar”, scrie ideipentruvacanta.ro.

Asa isi incep decrierea locurilor mioritice din Romania jurnalistii de la CNN, care au facut o excursie in vara in Muntii Padurea Craiului din Apuseni. Americanii au fost intr-atat de coplesiti de peisajele feerice incat, odata ajunsi acasa, au decis sa le includa in lista celor 17 locuri frumoase ce merita vizitate in Europa.

Apusenii impresioneaza calatorul

Articolul celor de la CNN este laudativ la adresa acestor destinatii de vacanta. Aduc aminte de fauna bogata din padurile Apusenilor, de traseele montane si de mijloacele de escaladare pentru alpinisti.

”Ursii si lupii impanzesc aceste dealuri, desi ai nevoie de rabdare ca sa-i vezi. Alpinistii pot incerca o serie de ascensiuni pe rute de via ferrata care pot fi gasite pe malul raului (Crisul Repede – n.r.), la sud de satul Vadu Crisului”, potrivit CNN.

In Vadu Crisului din judetul Bihor, aventurierii pot avea o vacanta interactiva, aici poate fi gasita Via Ferrata, stiuta ca ”Peretele Zanelor”. De asemenea, in Padurea Craiului, in Parcul de Aventura Montana Land Suncuius, pe malul Crisului, mai este amenajata o Via Ferrata.

CNN reuneste aceste 17 destinatii reprezentative pentru Europa sub numele de ”The Grand Tour”, un tur accesibil pentru cei bogati cu secole in urma. Insa, in zilele noastre, datorita biletelor de avion ieftine, liniilor ferate si oferteleor avantajoase fiecare turist isi poate crea calatorie visata.

Pe lista celor mai bune 17 destinatii europene de vizitat se numara si:

Efes, Turcia

Avignon, Franta

Lisabona, Portugalia

Peninsula Dingle, Irelanda

Plovdiv, Bulgaria

Pompeii, Italia

Atena, Grecia

Salzburg, Austria

Henne Strand, Danemarca

Bruges, Belgia

Düsseldorf, Germania

Wrocław, Polonia

Groningen, Olanda

Cairngorms, Scotia

Tags:

Latest from Știri

Go to Top