Fii la curent!

Copilul sărac lipit din Firijba Vâlcii, ajuns cercetător la NASA. O țară ÎNTREAGĂ a fost impresionată de POVESTEA lui!

in Știri by

Alexandru Ghimba este un exemplu viu al ambitiei, al perseverentei si al statorniciei. Copil sarac din Firijba Valcii, provenind dintr-o familie cu 7 frati, acesta a reusit prin fortele proprii sa isi faca o cariera. Si nu orice cariera. Ci una demna de un geniu.

Tanarul a ajuns cercetator la NASA. Va invitam sa ii aflati povestea extraordinara in cele ce urmeaza:

Tatal sau era taietor de lemne iar mama lui nu se dadea la o parte sa ia in carca un bustean cat omul de gros. Inca de pe bancile scolii profesorii au inteles ca Alexandru are ceva special: iubea stelele.

La varsta de 11 ani tanarul a fost trimis la Ramnicu Valcea sa faca gimnaziul iar drumul l-a purtat spre Bucuresti. Deja in clasa a X-a, Alexandru analiza teoriile despre meteoriti, despre galaxii, copilul din Firijba era deja considerat un geniu, scrie ramniculvalceaweek.ro.

In anul doi la facultatea de matematica viata lui s-a schimbat total. Alexandru a disparut fara urma chiar inainte de Craciun. Pana in primavara anului 1990 cand in satuc soseste o masina mare, alba, din care coboara un barbat inalt, cu parul grizonat, iar femeile din sat il recunosc.

„Lixandru lui Uca? Tu esti Lixandru a’ lui Uca?”

Alexandru Chimba ajunsese la NASA, traia in Maine. A fost printre cei care au pregatit programul Mars Pathfinder, noteaza ramnicuvalceaweek.ro. Din pacate, romanii nu au ajuns sa ii afle povestea impresionanta. Povestea de viata a unui tanar care din nimic a ajuns printre stele.

„Ar fi o sansa, satul este deja parasit, noi am dus drumul pana la intrare. Dar este o minune, un sat in mijloc de padure. Depinde foarte mult care sunt intentiile domnului Alexandru. Oricum, doreste sa se reintoarca aici, la un moment dat. Locul se poate preta la orice, tabara de pictura, de teatru etc”, spune primarul Constantin Serban.

Tags:

Latest from Știri

Go to Top