Fii la curent!

Cum să ai un cactus înflorit, de Crăciun!

in Sfaturi by

Este aproape incredibil de crezut că poate exista cactus fără spini, însă există și este vorba despre cactusul de Crăciun!

Se numește astfel pentru că înflorește de Crăciun.

O floare îngijită corespunzător, decorează frumos orice locuință, dar cactusul de Crăciun nu înflorește des, de asta trebuie respectate unele reguli în privința ingijirii lui.

Iată cum trebuie îngrijită această plantă, pentru a avea cât mai multe flori!

Îngrijirea cactusului de Crăciun

Mulți fac greșeala de a îngrijii acest cactus ca pe un cactus normal. Acest cactus nu trebuie ținut mult timp într-o încăpere cu aer uscat.

Dacă îl îngrijești corect, cactusul de Crăciun va înflori chiar și 15 – 20 de ani.

Uite ce pași trebuie să urmezi!

Cactusul de Crăciun nu se simte bine dacă este așezat spre sud sau spre vest, deoarece lumina puternică îl poate afecta. Temperatura ideală pe tot timpul anului este de 15 grade Celsius.
Vara putem să-l punem afară, pentru că are nevoie de aer, dar e important să fie udat în fiecare zi.

Cactusul de Crăciun este o plantă pretențioasă, de asta nu trebuie deranjată în timpul germinării, adică nu trebuie mutată dintr-un loc în altul și nici măcar ghiveciul nu trebuie răsucit.
Primăvara are nevoie de îngrășământ, dar doar jumătatea din cantitatea scrisă pe ambalaj. Vara încep să-i crească crengile, iar în această perioadă doar la 2 luni trebuie fertilizat. Începând din septembrie nu mai fertilizăm, până în primăvară.

La sfârșitul lui februarie replantăm cactusul, deoarece în perioada aceasta nu mai înflorește. Este foarte important ca plantele tinere să fie replantate în fiecare an, iar cele mai bătrâne, odată la 5 ani. Trebuie să alegem un ghiveci lat, dar nu prea înalt.

Ghiveciul îl vom așeza într-un loc luminos, dar unde să nu bată soarele direct pe plantă. Udăm abundent, așa în puțin timp planta se va trezi și va înflori.

După ce începe să înflorească, udăm mai rar, și îi găsim un loc mai răcoros până la sfârșitul lunii martie.

La sfârșitul lui martie intră în procesul de vegetație, din această cauză trebuie pus la locul lui obișnuit, luminos, și vom relua sfaturile de mai sus.

Latest from Sfaturi

Go to Top