Cum să faci cele mai gustoase și delicioase clătite. Rețeta!

in Rețete by

Clătitele sunt dulcele preferat și, trebuie să recunosc, am tot încercat rețete în ultima vreme. Ba nu îmi ieșeau pufoase, ba se lipeau de tigaie….

Toate astea până când am experimentat o rețetă nouă, am scris-o și pentru tine, hai să vedem ce conține:

Ingrediente pentru 30 de clătite!

– 1 litru de lapte

– 4-5 ouă

– 15 linguri mari de făină

– două linguri mari de zahăr

– o linguriță de sare

– ulei vegetal

Mod de preparare:

Ia un vas, în care spargi ouăle. Adaugă o linguriţă de sare şi două linguri de zahăr. Amestecă bine până vei obţine un preparat omogen.

Treptat, adaugă câte o lingură de făină, amestecă continuu până se transformă într-un aluat cu o consistență groasă.

După ce ai adăugat toată făină, încorporează trepatat şi laptele ( este important să amesteci continuu, pentru a evita cocolașele ). La final, adaugă un pic de ulei. Aluatul trebuie să fie fără cocolase, mătăsos şi cu o consistentă lichidă. Dacă îţi plac clătitele mai groase, poţi lăsa aluatul jumătate de oră în frigider.

Pentru pregătirea clatitelor ai nevoie de o tigaie bună sau una specială pentru clătite. Trebuie să încingi tigaia, apoi să o ungi cu o picătură de ulei sau unt.

Ţinând tigaia ridicată de pe foc în mâna stânga, cu ajutorul unui polonic sau căni, toarnă aluatul. Tot cu mâna stânga, roteşte tigaia în aşa fel încât aluatul să acopere uniform toată suprafaţa tigăii.

Pune tigaia înapoi deasupra focului, care trebuie să fie mediu. Când suprafaţă aluatului îşi pierde luciu, iar marginile clătitei devin aurii, trebuie întoarsă de pe o parte pe altă. Întoarce clătita cu ajutorul unei spatule.

Poți asezona clătitele cu dulceață, marmeladă, miere, brânză, ciocolată sau, dacă nu vrei să te îngrași prea tare, cu fructe!

Poftă bună!