Cum să mă rog, dacă am greșit atât de mult?

in religie by

O persoana a venit la mine si mi-a spus:

– Parinte, am pacatuit!

L-am intrebat:

– Te-ai rugat?

– Cum sa ma rog, daca am gresit atat de mult?

-In acest caz, copilul meu, ai pacatuit de doua ori. Mai intai pentru ca ai cazut si apoi pentru ca te-ai indepartat de Dumnezeu, scrie produsemanastiresti.ro.

Era nevoie sa te intorci imediat la El, in aceeasi seara, in acelasi moment! Sa alergi la El si sa-I spui: “Doamne, Te iubesc din nou!” Diavolul se evapora imediat, dar problema nu e in el.

Principalul e sa te intorci la Dumnezeu!

Uite si o rugaciune ajutatoare:

“Doamne, da-mi intelegere, da-mi cunoastere, invata-ma, Doamne, si pe mine sa fac poruncile Tale! Chiar daca am pacatuit ca om mai presus de orice om – Tu stii aceasta!

Dar prin mila Ta pana in maruntaiele Tale, Dumnezeul meu, ai avut mila de mine cel sarac si orfan in lume, si ai facut, Stapane, ceea ce numai Tu stii: despartindu-ma, Milostive, de tata si de frati, de rude si prieteni, de pamantul nasterii, de casa mea stramoseasca, scotandu-ma dintre ei ca dintr-un Egipt intunecos, ca adancurile 1adului.

Caci asa mi-ai dat mie, smeritului Tau rob, sa gandesc si sa vorbesc cu intelegere despre acele lucruri, luandu-ma si tinandu-ma cu mana Ta cea infricosatoare, m-ai dus la cel care ai binevoit sa fie parintele meu pe pamant si m-ai aruncat la picioarele lui si in bratele lui.

Iarta-ma Doamne, Iarta-ma Doamne, Iarta-ma Doamne!

Amin!”

Pr. Andreas Konanos

Tags: