Fii la curent!

piftie pentru Crăciun

Cum se face cea mai delicioasă piftie pentru Crăciun!

in Rețete by

În ultima săptămână a Postului Crăciunului, fiecare gospodină începe pregătirile pentru masa festivă de sărbători. Și cum din lista cu cele mai bune produse tradiționale nu trebuie să lipsească faimoasa piftie pentru Crăciun, iată care este cea mai bună rețetă pentru o piftie limpede și cu un gust inconfundabil. Mai ales că nu conține absolut deloc gelatină și nici un fel de produs cu conservanți.

Cea mai gustoasă rețetă de piftie pentru Crăciun

Mod de preparare

Pentru a prepara cea mai bună piftie de porc, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1/2 jumătate de cap de porc, 250 g carne macră, 4 picioare de porc, 2 frunze de dafin, 1 ceapă, 2-3 morcovi, 2 căpăţâni de usturoi, sare şi piper, pătrunjel, apă. Curățați bine capul și picioarele de porc, spălați bine și tăiați bucăți.

Carnea macră o fierbeți întreagă. Puneți într-o oală de opt litri toată carnea împreună cu ceapa, morcovii şi umpleți cu apă. Lăsați carnea să fiarbă la foc mic. După o jumătate de oră adăugați sare, piper, foile de dafin şi lăsați să fiarbă până scade la jumătate. Când observați că aceasta este fiartă, dați oala de pe foc, apoi strecurați zeama. Porţionați carnea şi o distribuiți în câteva castroane.

Amestecați zeama rămasă cu usturoiul mărunţit până capătă un gust plăcut după care strecurați din nou şi o puneți peste carne. Pentru decor se adaugă morcovul tăiat rondele şi câteva frunze de pătrunjel verde.

Așa obțineți cea mai bună piftie pentru Crăciun!

Felicia Iederă

Latest from Rețete

Go to Top