Fii la curent!

De ce este bine să te spovedești în Postul Paștelui!

in religie by

Condiția esențială a iertării duhovnicești, calea împăcării cu Dumnezeu, spovedania este esențială în Postul Paștelui: “Păcatul meu l-am cunoscut și fărădelegea mea n-am ascuns-o, împotriva mea. Zis-am: Mărturisi-voi fărădelegea mea Domnului. Și Tu ai iertat nelegiuirea păcatului meu”.

Mărturisirea trebuie să cuprindă toate păcatele făcute de la ultima spovedanie

Creştinii fac de obicei, în Postul Mare, o spovedanie generală prin care îşi readuc aminte de păcatele şi neputinţele trecute şi acoperite de mila şi iertarea lui Dumnezeu. În cazul unei vieţi duhovniceşti mai intense, Taina Spovedaniei premerge Sfintei Împărtăşiri, ca o etapă pregătitoare.

Mărturisirea păcatelor trebuie să cuprindă toate păcatele făcute de la ultima spovedanie (sau care nu au fost mărturisite nici odată) şi să nu ascundă nimic din cele făptuite, sinceră, făcută în taină, cu umilinţă şi cu părere de rău.

“De vom zice că păcat nu avem, pre noi înşine ne înşelăm şi adevărul nu este întru noi. De vom mărturisi păcatele noastre credincios este şi drept ca să ni se ierte nouă păcatele şi să ne curăţească pe noi de toată nedreptatea”. (Sfântul Ioan Evanghelistul)

Felicia Iederă

Latest from religie

Go to Top