Stay tuned

De ce este Singapore, cel mai scump oraș din lume!

in Știri by

Potrivit unui top din care fac parte 133 de orașe, clasificate după costul nivelului de trai, primul loc în ocupă Singapore. Acesta este urmat la distanță mică de Zurich și Hong Kong.

Orașul Leului

Cunoscut și sub  numele de Orașul Leului, Singapore este un amestec fascinant de culturi pan-asiatice, etnii și bucătării, dar și frumuseți naturale combinate cu o arhitectură colonială britanică. Un amestec între antic și modern, un melange al culturii chineze, indiene și malaeziene, Singapore este renumit pentru zgârie norii și moscheele islamice dar și pentru imensul aeroport Changi și nu în ultimul rând pentru curățenia desăvârșită. Spectaculoase sunt muzeul ArtScience, în formă de lotus, integrat resortului Marina Bay Sands, primul de acest gen care combină arta cu știința care găzduiește 21 de locuri de galerii și Marina Bay Sands Hotel & Casino, unul dintre cele mai mari si luxoase hoteluri din lume, care deține cea mai înaltă piscină din lume.

Cel mai aglomerat oraș din punctul de vedere urbanistic al Elveției, Zurich este considerat centrul financiar al lumii. Un edificiu emblematic din Zurich este St. Peterkirche sau Biserica Sfântul Petru, cea ma veche biserică din oraș, construită în secolul al IX-lea, pe turnul căreia se vede și acum cel mai mare ceas de fațadă din Europa, al cărui diametru este de aproape 9 m De asemenea, Catedrala Mare sau Grossmunster, o catedrală gotică impresionantă, cu elemente romanice, bijuteria de preț a orașului își întâmpină vizitatorii în toată splendoarea ei.

Potrivit unei legende locale, calul lui Carol cel Mare ar fi îngenuncheat pe acest pământ și regele ar fi descoperit pe locul unde se află astăzi catedrala mormintele eroilor ce au înfăptuit orașul, Felix și Regula. Carol cel Mare se spune că ar poruncit să se ridice acolo o mănăstire, ce a fost inaugurată în anul 1210. Inițial, biserica a fost catolică, apoi a devenit protestantă. Acest lăcaș sfânt a jucat de altfel un rol extrem de important în istoria reformei protestante. Tot în Zurich se află și Muzeul Ceasurilor, dedicate istoriei ceasurilor mecanice, pentru care elvețienii sunt renumiți în toată lumea.

Felicia Iederă

Latest from Știri

Go to Top