Fii la curent!

Deliciul de după sărbători: salata de varză cu pui

in Rețete by

Crăciunul și Anul Nou aduce cu sine și ceva kilograme în plus, de care trebuie să scăpăm cât mai repede fiecare dintre noi.

Iată rețeta unei salate absolut delicioase, care ne va umple golul din stomac și ne va face talia subțire.

Mod de preparare

Pentru a obține această minunată salată, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 pui (aproximativ 1,5 kg), 1 varză, 120 ml ulei de rapiţă sau din sâmburi de struguri, 60 ml oţet balsamic alb, 1 lingură cu suc proaspăt de lămâie, 2 linguri cu ulei de susan, 2 linguriţe cu zahăr, 140 g migdale tăiate, 50 g seminţe de susan, 6 cepe tăiate mărunt. Puneți pe foc o oală cu apă și o lingură cu sare și când începe să fiarbă, puneți puiul și lăsați la fiert.

Păstrați zeama pe care o puneți la frigider și o folosiți ulterior pentru a face o delicioasă supă sau ciorbă. Tăiați varza cât mai mărunt și frecați cu puțină sare, pentru a îi da frăgezime. Spălați apoi cu apă rece pentru a căpăta o textură fină. Dressingul se va face amestecând uleiul de rapiță sau din sâmburi de susan cu cel de susan, adăugați oțetul balsamic, sucul de lămâie, puțină sare și zahăr. Într-un bol mare, puneți carnea de pui mărunțită, ceapa, migdalele, semințele de susan și turnați deasupra dressingul.

Felicia Iederă

Loading...

Latest from Rețete

Go to Top