Fii la curent!

Dieta sfântă de la Muntele Athos…

in religie by

Cu siguranță că nu există credincios care să nu se fi întrebat cum trăiesc pustnicii din Muntele Athos. Și chiar din afară viața lor pare austeră, sfinții părinți sunt extrem de fericiți și cu sufletul plin de iubire. Și, oricât de greu le-ar fi uneori, nu se plâng niciodată, ci doar constată și își îndreaptă speranțele către Cel de Sus, într-o pace și o curățenie desăvârșită.

Cumpătare din punct de vedere alimentar

În ceea ce privește programul, noaptea de pe la ora 2 sau 3, timp de trei ore și jumătate sfinții părinți participă la slujba de noapte, apoi fiecare se retrage în chilia lui pentru a odihni câteva ore, urmând ca ulterior să-și îndeplinească datoriile față de mănăstire. În jurul orei 10.30, călugării încep o altă slujbă, care începe în jurul orei 11.00 și durează în jur de două ore și jumătate. Urmează apoi masa, în Post se mănâncă o singură dată, în zilele de luni, marți, miercuri, joi și vineri, iar sâmbătă și duminică se mânâncă de două ori. Până la ora 17.00 când începe o nouă slujbă, este program de lucru pentru mănăstire.

În ceea ce privește preparatele pe care călugării le consumă, călugării sunt cumpătați și din punct de vedere alimentar. Așa că nici vorbă de mâncăruri procesate, iar mesele se iau mereu în liniște. Acesta se pare că este secretul vieții lungi a sfinților părinți. În mod traditional, călugăriilor de la Muntele Athos nu consumă deloc carne, mănâncă puține lactate, pește doar în zilele de ospăț și beau puțin vin roșu. În rest, optează pentru porții mici de legume, fructe și semințe.

Felicia Iederă

Loading...
Tags:

Latest from religie

Rugaciunea de miercuri

Rugaciunea de miercuri

Rugaciunea de miercuri Doamne Atotputernice și Atotindurate! Îmi aduc aminte că Te-ai
Go to Top